Social, Stiri Brasov

Cazul Dăncilă, explicat de clasamentul PISA: 44% dintre elevii români nu înțeleg ce citesc

România are cel mai slab punctaj din ultimii ani în clasamentul PISA, care arată cât de pregătiți sunt elevii de 15 ani. Țara noastră se clasează pe locul 47 din 79 de țări. Gradul de analfabetism funcțional este mare: 44% dintre elevi nu înțeleg ce citesc.

 Cea mai mare scădere în clasamentul PISA este înregistrată la matematică, unde România a obținut un scor de 430 de puncte, față de 444 în 2015.

La științe, România are 426 de puncte, față de 435 în 2015.

La citire, România a obținut 428 de puncte față de 434 în 2015. La acest capitol suntem aproape de nivelul din 2009, când țara noastră obținea 424 de puncte.

În urma acestor rezultate, se apreciază că gradul de analfabetism funcțional este mare: 44% dintre elevi nu înțeleg ce citesc.

România ocupă în clasamentul PISA locul 47 din 79 de țări.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Poate ne “luminezi” si cu un articol despre noua vedeta PNL(vechea vedeta PDL) Raluca Turcan,care a depasit-o cu mult pe Dancila.Sau esti practicantul dublei masuri? Despre cei care NU ne plac numai defecte,despre prostii nostrii tacem malc,ca deh,sunt ai nostrii nu?
    Raluca Turcan, despre tragedia de la Timișoara: ”Omul să aibă garanţia că nu se culcă sănătos şi se trezeşte, ferească Dumnezeu, mort”.Ia sa vedem publici comentariul ?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*