Stiri Brasov, Turism

Vechea stație de telegondolă din Postăvarul, transformată de miliardarul Iorgu Ganea în cabană, va fi administrată de grupul Fratelli

Vechea stație de telegondolă din Masivul Postăvarul este transformată de compania Kron Trans în cabană, aceasta urmând să fie deschisă până la finele anului. Compania Kron Trans îl are printre asociați pe omul de afaceri Iorgu Ganea, cunoscut pentru business-ul Regiotrans, construit alături de Costel Comana, cel care s-a sinucis în urmă cu cinci ani într-un avion în America de Sud în contextul în care business-ul său era controlat de DNA. Potrivit unor surse din piață, cabana ar urma să fie administrată de grupul Fratelli, care cuprinde mai multe clu­buri, bistrouri şi restaurante, dar și business-uri în domeniul turistic.

 

Iorgu Ganea, a fost arestat în februarie 2015 pentru 30 de zile în cazul subvențiilor care au îmbogățit compania Regiotrans, transportator privat de călători pe calea ferat. SC Regiotrans a beneficiat de subvenții de la bugetul statului în baza mai multor acte normative, pentru acoperirea diferenței dintre tarifele stabilite pentru transportul feroviar de călători și costurile reale de transport.

Conform unui comunicat al DNA, în cazul lui Iorgu Ganea cercetarea penală a fost deschisă sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de dare de mită, dintre care una în formă continuată (9 acte materiale), folosirea în mod direct și indirect de informații care nu sunt destinate publicității în scopul obținerii unor foloase pentru sine sau pentru altul și utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate.

Grupul Fratelli a fost înființat în 2004 de doi frați și de doi veri ai acestora. Atunci, cei patru „fratelli“ găsit un spaţiu liber pe strada Nicolae Golescu numărul 5 şi au deschis Fratelli Espresso Bar. Au pornit la drum cu 170.000 de euro, bani proprii. Întreaga sumă a fost utilizată pentru a amenaja localul. Fratelli Espresso Bar a fost deschis într-o perioadă în care românii începeau abia să prindă gustul ieşirilor mondene.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*