Social, Stiri Brasov

Public Speaking School, prima şcoală de instruire şi coaching în public speaking, se extinde la Brașov. „Părinţii sunt tot mai interesaţi de astfel de cursuri”

Public Speaking School, prima şcoală de instruire şi coaching în public speaking, lansată în 2013 de Amalia Sterescu, se extinde la nivel naţional şi vizează instruirea, în 2020, a peste 350 de copii şi tineri cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, dar şi a profesorilor din şcoli private şi publice.

“Demarată iniţial ca un proiect de pregătire a profesioniştilor din toate domeniile în public speaking – Public Speaking School a instruit peste 1.200 de profesionişti din România şi de peste hotare. Începând cu 2017, Public Speaking School a lansat primul program de luptă cu timiditatea copiilor prin public speaking – Speaking Hero, dar şi Speaking Hero Club unde copiii îşi pot perfecţiona şi exersa abilităţile dobândite la cursuri de public speaking absolvite anterior. În prezent am extins aria serviciilor noastre în toată ţara, pentru toate categoriile de vârstă şcolară (6-18 ani) şi ne adresăm prin oferta noastră şi şcolilor private ce doresc să introducă public speaking ca şi materie opţională. De asemenea, oferim tot sprijinul şcolilor şi profesorilor din sectorul public ce doresc să se iniţieze în public speaking”, a declarat Amalia Sterescu.

Public Speaking School cuprinde sesiuni de training grupate pe categorii de vârstă de la 6 la 18 ani. Cursurile urmează o programă adaptată nivelului de dezvoltare cognitiv şi emoţional al tinerilor, cât şi nevoilor individuale ale fiecărui cursant.

Pe lângă componenta teoretică, programele conţin jocuri, exerciţii practice şi de improvizaţie menite să le dezvolte imaginaţia, să-i ajute să-şi descopere curajul de a ieşi în faţă, de a vorbi şi de a-şi exprima deschis ideile pentru a comunica eficient. Noile variante de curs, vor fi susţinute atât de către Amalia Sterescu, cât şi de profesionişti acreditaţi în public speaking şi premiaţi la concursuri de profil locale şi internaţionale.

Amalia Sterescu estimează că cea mai mai cerere pentru aceste programe  va veni din Cluj Napoca, Iaşi şi Braşov, acestea fiind urmate şi de alte oraşe mari.

”Părinţii sunt tot mai interesaţi de cursuri şi programe de public speaking şi dezbateri pentru copiii lor, deoarece îşi doresc ca aceştia să aibă acces la programe de consiliere la care generaţiile anterioare nu au putut aspira. Astfel, părinţii care aleg acest tip de cursuri sunt adulţi care au experimentat timiditatea sau anxietatea de a vorbi în public  ca şi profesionişti şi îşi doresc pentru copiii lor ca acest lucru să nu fie un impediment în dezvoltarea lor viitoare ca elevi şi, mai târziu, ca profesionişti într-o piaţă globală”.

O altă categorie de cursanţi este cea cu înclinaţie spre comunicare, părinţii îndrumându-i către programe de public speaking pentru a-şi dezvolta aceste aptitudini.

Mai mult de atât, un alt motiv pentru care părinţii îşi îndreaptă copiii către cursuri de public speaking este şi faptul că aceştia au nevoie de modele de comunicare veritabile, pe lângă persoanele din familie sau profesorii din şcoala pe care o urmează. Astfel, în cadrul Public Speaking School pot găsi profesionişti în care să îi inspire şi care să le devină modele.

“Uneori, vedem emoţia copilului nostru expus în faţa grupului sau fâstâceala lui pe scena unui eveniment şi ne-am dori să-l putem ajuta mai mult. Alteori, suntem uimiţi de uşurinţa cu care comunică şi ne întrebăm oare ce am putea face mai mult cu acest talent? Sau avem un tânăr care are nevoie de creionarea unei direcţii pentru a deveni un lider mâine. Printr-un curs de public speaking, un copil învaţă să se exprime pe sine, învaţă să-şi stăpânească emoţiile, învaţă să se facă auzit în faţa publicului”, a subliniat Amalia Sterescu.

Aria de acoperire a programelor Public Speaking School s-a extins la nivel naţional, iar Amalia Sterescu estimează că principalele oraşe în care cererea va fi importantă vor fi Cluj Napoca, Iaşi şi Braşov, acestea fiind urmate şi de alte oraşe mari.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*