Economic, Stiri Brasov

Tot mai multe joburi entry-level se deschid și la Brașov

Tinerii neexperimentaţi au din ce în ce mai multe deschideri în piaţa muncii în contextul în care speranţa lor de angajare a crescut în 2019, potrivit datelor platformei BestJobs.

Astfel, 5.000 de poziţii care nu necesită experienţă au fost deschise de angajatori anul acesta pe piaţa din România.

„Speranţa de angajare a tinerilor a crescut în primele nouă luni ale anului cu 15% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Candidaţii aflaţi la început de drum în carieră au putut aplica la peste 5.000 de joburi tip entry level (0-2 ani experienţă), disponibile în mare parte în Bucureşti, Timişoara, Cluj, Iaşi, Timişoara, Constanţa şi Braşov. Cele mai multe oferte de joburi entry level au fost în domenii precum BPO (Business Process Outsourcing) – 13%, IT – 9,6%, vânzări – 8%, financiar şi contabilitate – 6%, administrativ şi logistică – 4,71% sau resurse umane – 3,5%”, se arată în sondajul realizat de BestJobs.

Mai mult, în primele nouă luni candidaţii au efectuat peste 120.000 de căutări pe platformăa de recrutare folosind sintagma „entry level”, iar companiile au primit în total peste 270.000 de aplicanţi.

Anunţurile de recrutare care au strâns cei mai mulţi aplicanţi au fost în domenii precum vânzări, resurse umane sau financiar-contabil, cu până la 3.000 de aplicări pentru un job din aceste domenii.

Companiile sunt nevoite să acopere cu 15% mai multe poziţii noi în ultimul trimestru din acest an comparativ cu perioada similară din 2018. Vor fi oportunităţi de carieră atât pentru persoanele cu experienţă, dar şi pentru juniori şi studenţi. Conform celui mai recent sondaj BestJobs, 70% dintre companiile sondate vor scoate până la 10 joburi noi pe piaţă în ultimele trei luni ale acestui an, iar 40% dintre acestea se vor adresa segmentului de candidaţi entry level.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*