Stiri Brasov, Timp liber

Primăria este dispusă să plătească aproape 185.000 de lei pentru a proiecta schimbarea la față a celei de-a doua jumătăți a pietonalului din Răcădău

După ce anul acesta au demarat lucrările de refacerea a pietonalului din Răcădău pe porțiunea dinspre intersecția cu strada Tâmpei, Primăria Brașov vrea să înceapă acum partea de proiectare și pentru cealaltă jumătate. În vederea realizării studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic, edilii caută acum un proiectant căruia îi vor plăti cel mult 184.450 de lei, cu tot cu TVA, pentru a realiza documentațiile tehnice. Pe lângă partea efectivă de proiectare, câștigătorul licitației va trebui să mai realizeze și o expertiză tehnică a amenajărilor actuale, precum și studii geotehnice, topografice și sociologice. Toate acestea ar urma să fie realizate într-o perioadă de trei luni, iar până în data de 18 decembrie sunt așteptate ofertele.

Pietonalul a fost amenajat în anii ’80, însă nu mai corespunde actualelor cerințe părând o zonă abandonată. Pentru a deveni un loc de relaxare, la sugestia brașovenilor din zonă, conceptul de reamenajare a pietonalului, include insule verzi cu arbori în pavaj, unde oamenii să stea la umbră, dar şi „oglinzi de apă” cu o adâncime mică. De asemenea, rampele de pe pietonal ar urma să fie reconfigurate și să devină multifuncționale, astfel încât să poată fi folosite de persoanele cu dizabilităţi, dar şi de biciclişti sau de mamele care ies la plimbare cu cărucioarele cu copii. Totodată, capetele pietonalului ar urma să fie amenajate ca nişte mici amfiteatre în aer liber, în care să se poată desfăşura evenimente. În ceea ce priveşte pavajul, propunerea este folosirea unor dale multicolore, astfel încât locul să devină mai prietenos.

De altfel, și artezienele ar urma să fie reamenajate, pentru cea dinspre intersecția cu strada Tâmpei, Primăria Brașov urmând să plătească aproximativ 350.000 de lei pentru a o moderniza. Aceasta este proiectată a avea 25 de jeturi de apă și corpuri de iluminat cu posibilitatea controlului culorilor, astfel încât pe timp de noapte să rămână o atracție a zonei destinate relaxării și petrecerii timpului liber.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Stegarul din Brasov

    Cum sa proiectezi un pietonal pe jumatate… Cam asta e viziunea lui scripcaru si prietenilor lui din consiliul local. Trebuie sa inceteze bataia asta de joc din banii nostri!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*