Economic, Stiri Brasov

Preh România a primit o „injecție” de 7 milioane de lei la capitalul social. Firma a investit anul acesta 21 de milioane de euro la Ghimbav

Producătorul de componente auto Preh România, furnizor pentru Porsche, Mercedes, Audi sau BMW, a majorat luna trecută capitalul social al subsidiarei sale din România cu 7 milioane de lei (1,4 milione de euro), arată datele Oficiului Național pentru Registrul Comerțului. Noua valoarea a capitalului social este de 14,275 milioane de lei.

Compania germană a derulat în acest an un program de investiţii de 21 milioane de euro pentru achiziţionarea de noi utilaje (o linie suplimentară de lăcuire, utilaje de injectare mase plastice multicomponent, linii de asamblare şi testare), dar şi pentru extinderea suprafeţei de producţie. Anul trecut, compania a investit 23 milioane de euro în utilaje şi linii speciale, în vederea creşterii capacităţii de producţie, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie.

La fabrica Preh din localitatea Ghimbav, judeţul Braşov, sunt produse comutatoare multifuncţionale pentru volan, comutatoare bloc lumini, sisteme de control al climei şi elemente de comandă din consola centrală a automobilelor pentru BMW, Volkswagen, Porsche, Skoda, Seat, Audi şi Mercedes.

„În acest an am câştigat clienţi noi din cadrul grupului Volkswagen i.e., locaţia Volkswagen Slovacia, dar şi din grupul Joyson Safety Systems. Anul 2020 este planificat conservator de producătorii auto, existând semne de frânare a creşterilor din această industrie“, a declarat Mihaela Forgaciu, general manager şi administrator la Preh România.

Compania dispune la Ghimbav de o suprafaţă de producţie şi depozitare de peste 10.000 mp, la care s-a adăugat în urmă cu trei ani o nouă unitate, de 13.000 mp, destinată producţiei de circuite electronice (Surface Mount Technology – maşini automate de populat plăci cu componente electronice), potrivit unor informaţii furnizate anterior de oficialii Preh România. În primul trimestru din 2017, compania a deschis un centru de servicii software şi hardware la Iaşi, unde produce „componente electronice inovatoare pentru sistemele de operare din interiorul autovehiculelor“.

Preh România a realizat în primul semestru din acest an o cifră de afaceri de 128,5 milioane de euro, în creştere cu 24% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit informaţiilor transmise de companie.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*