Economic, Stiri Brasov

McDonald’s construiește un drive-in în zona Coresi Shopping Resort

McDonald’s România, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de restaurante, controlat de maltezii de la Premier Capital, a demarat procedurile pentru construirea unui restaurant drive-in în zona centrului comercial Coresi Shopping Resort, acesta urmând să fie cel de-al patrulea restaurant deschis de compania americană în Brașov, după cel de pe Calea București, cel de pe Republicii și cel din incinta centrului commercial Carrefour.

Personalul mediu al unui restaurant McDonald’s este de circa 40 de persoane, în timp ce investiția medie se ridică la 2,5 milioane de lei.

Începând cu 2016, McDonald’s este parte a companiei malteze Premier Capital, partenerul pentru dezvoltare al restaurantelor McDonald’s din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania şi Malta. Acţionar minoritar în cadrul operaţiunilor McDonald’s în România este şi Daniel Boaje, care şi conduce businessul de circa cinci ani.

Tranzacţia prin care McDonald’s a vândut operaţiunile către un francizat a avut o valoare de peste 60 milioane de euro. Acum, Premier Capital operează 134 de restaurante în cele şase ţări, din care mai bine de jumătate pe piaţa locală.

McDonald’s este liderul pieţei locale de restaurante, cu afaceri de peste 600 de milioane de lei, 5.000 de angajaţi şi peste 200.000 clienţi zilnic. Pe piaţa mai sunt prezente şi alte lanţuri locale sau internaţionale precum KFC, Pizza hut sau City Grill.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*