Stiri Brasov, Turism

Cetățuia Brașovului, o ruină, care așteaptă de aproape doi ani un verdict al Curții de Apel cu privire la stabilirea proprietarului de drept

Procesul prin care Primăria Braşov a revendicat cetățuia de pe Dealul Straja  a fost deschis în 6 mai 2015 și chiar dacă Curtea Supremă a admis judecarea recursului pe fond din februarie, nici până în ziua de astăzi nu s-a mai fixat un termen pentru proces.

În luna octombrie a lui 2016, în primă instanță, judecătorii Tribunalului Brașov au decis că obiectivul trebuie să treacă din proprietatea Aro Palace SA în cea a statului român, iar la judecarea apelului, magistrații Curții de Apel Brașov au menținut decizia și au respins cererea Primăriei. Având în vedere valoarea de inventar a imobilului, recursul poate fi judecat doar de către Instanța Supremă, respectiv Înalta Curte de Casație și Justiție. Atât Primăria Brașov, cât și SIF Muntenia, în calitate de intervenient, și Aro Palace au depus recurs, iar completul magistraților Curții Supreme a decis pe 13 februarie 2018 să admită cererea, recursul urmând să fie judecat pe fond. Teremnul de judecată prin care magistrații ÎCCJ se vor pronunța defintiv și irevocabil fie cu privire la admiterea unuia dintre recursurilor depuse, fie dacă va menține decizia Curții de Apel Brașov, se lasă însă așteptat, iar fără decizia finală, nimeni nu se mai poate atinge de monument, care se degradează continuu.

În luna ianuarie, oficialii Primăriei intenționau să efectueze studiul de fezabilitate în vederea refacerii cetățuiei, în contextul în care hotărâțrea Curții de Apel era totuși executorie, însă ar fi trebuit emisă o hotărâre de Guvern prin care monumentul să ajungă la Primărie, numai că oficialii guvernamentali au decis să nu se pronunțe până când litigiul nu se va tranșa definitiv în instanță.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*