Economic, Stiri Brasov

Business-ul brașovenilor de la Temad s-a consolidate în ultimii trei ani pe fondul creșterii pieței construcțiilor și a renovărilor

Piaţa construcţiilor noi şi a renovărilor a urmat un trend ascendent în ultimii trei ani, este de părere Florin Madar, proprietarul distribuitorului de materiale de construcţii Temad din Braşov. El spune şi că tocmai datorită acestei evoluţii bune businessul său s-a consolidat din 2016 încoace.

„Cea mai dificilă perioadă a fost începutul anilor 2000, când piaţa era haotică, reţeaua de distribuţie era în curs de formare, iar valuta s-a devalorizat cu double digit (peste 10% – n. red.). O etapă dificilă a fost şi în 2009, când piaţa (construcţiilor – n. red.) a căzut cu aproximativ 40%. Cea mai bună perioadă, în schimb, a fost în ultimii trei ani, când piaţa construcţiilor noi şi a renovărilor a crescut şi firma s-a consolidat“, spune Florin Madar, CEO al Temad.

În primele opt luni 2019, businessul Temad a crescut cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 128 de milioane de lei.

Anul trecut, businessul companiei a ajuns la 177 de milioane de lei, în creştere cu 12% faţă de anul anterior, fiind unul dintre cei mai buni ani din istoria Temad. Compania a avut în 2018 un număr mediu de 250 de angajaţi.

„Sfatul meu pentru un antreprenor la început de drum este să aibă încredere în steaua lui şi să se uite în permanenţă pe cifre. Cred că România este dusă mai departe de munca oamenilor din ţară şi de spiritul antreprenorial al românilor. Unde? În Europa, în sensul atingerii nivelului de dezvoltare şi de viaţă din ţările dezvoltate din Europa“, mai spune Florin Madar.

Compania Temad a fost înfiinţată în decembrie 1994 ca importator şi distribuitor de produse folosite pentru construcţii.

Clienţii Temad sunt în principal companii, magazine de materiale de construcţii precum Hornbach sau Dedeman şi retaileri care comercializează astfel de produse – Carrefour şi Auchan. În total, produsele Temad, sub şapte mărci proprii, se găsesc în peste 5.000 de magazine. Produsele companiei vin de la furnizori din Europa şi din China.

Temad distribuie materiale pentru hidroizolaţii, zugrăvit, amenajări interioare, finisaje, instalaţii, scule electrice, vopsele, lacuri, grunduri.

Temad are un centru logistic în Bragadiru, lângă Bucureşti, şi unul în Cluj-Napoca, unde anul trecut a mai construit un depozit prin care şi-a triplat capacitatea de depozitare. Astfel, în prezent capacitatea totală de depozitare este de circa 10.000 de metri pătraţi.

În plus, compania are 12 filiale – din care se face distribuţia de materiale de construcţii – pe teritoriul României şi una în Republica Moldova, unde a pătruns în urmă cu circa zece ani. Aceste centre de distribuţie se găsesc în oraşe precum Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Oradea, Baia Mare, Sibiu, Deva.

Temad Co activează pe piaţa bricolajului, un sector cu o valoare cuprinsă între trei şi patru miliarde de euro anual.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*