Economic, Stiri Brasov

Unul din trei angajați ai britanicilor de la Endava, care și-au deschis un birou la Brașov, este recrutat la recomandarea celor existenți

Compania britanică de software Endava, care are pe plan local 7 centre cu aproape 3.000 de oameni, a ajuns să recruteze o treime din angajaţii noi la recomandarea celor existenţi, a declarat Claudiu Constantinescu, manager pentru regiunea de sud-vest a Europei Centrale şi de Est (Braşov, Bucureşti, Piteşti, Belgrad, Sofia şi Skopje).

„Un aspect important pentru noi este faptul că 1 din 3 angajaţi ni se alătură prin programul de recomandări – colegilor noştri le place să lucreze în Endava şi îşi recomandă şi prietenii pentru poziţiile deschise. Acesta este un indicator important al satisfacţiei angajaţilor din interiorul companiei”, a spus reprezentantul Endava.

„Piaţa de recrutare din România este în acelaşi timp foarte competitivă, dar şi foarte ofertantă, atunci când căutăm persoane cu un nivel ridicat de senioritate în zonă tehnică, dar şi în cea de leadership/ management.  În zona funcţională, căutăm şi reuşim să angajăm seniori foarte buni, capabili să ofere consultanţă în zone complexe de business. Găsim de obicei acest set de abilităţi pe pieţele mari, precum cea din Bucureşti, dar şi în Cluj sau Iaşi. Pe partea tehnică, avem avantajul universităţilor de stat şi private şi al formării orientate către ştiinţele exacte care vine din şcoală generală şi liceu. De asemenea, în zona aceasta avem parteneriate cu şcoli informale de IT, dar organizăm şi propriile programe de training. Pe zona de leadership şi management combinăm programe interne cu experienţă şi expertiza pe care o găsim în piaţă”, a adăugat el.

Compania a raportat un număr de 5,754 angajaţi la 30 iunie 2019, comparativ cu 4.819 la aceeaşi dată anul trecut. „O mare parte din echipa globală (peste 2.700 angajaţi) se află în centrele de livrare din România – Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Piteşti, Târgu-Mureş şi Timişoara“, conform companiei.

În România, conform datelor de la Finanţe, Enadava a recrutat în 2018 peste 400 de oameni, ajungând la un număr mediu de 2.275 de angajaţi.

„Anul trecut am continuat dezvoltarea businessului, atât ca cifră de afaceri, cât şi ca număr de angajaţi în România, urmărind două direcţii: deschiderea de centre de livrare în oraşe noi şi consolidarea prezenţei companiei pe pieţele în care operăm deja. Astfel, anul acesta am deschis centre de livrare în Timişoara şi Braşov, oraşe pe care le-am ales datorită potenţialului acestor pieţe din punctul de vedere al skillurilor pe zona de inginerie, calităţii universităţilor tehnice şi contribuţiei viitoare pe care o putem avea aici. De asemenea, am dus birourile din Piteşti şi Târgu-Mureş la un alt nivel de dezvoltare, îndreptându-le pe o traiectorie de creştere mai rapidă. În paralel, am crescut în toate locaţiile existenţe: Bucureşti, Cluj şi Iaşi. Această creştere a fost posibilă datorită evoluţiei constante a serviciilor pe care le oferim, atât în termen de noi verticale de business, cât şi ca profunzime a acoperirii tehnice oferite. Ca rezultat, ne-am consolidat parteneriatele pe termen lung şi am atras noi clienţi, ajutându-i să privească din alte perspective relaţia dintre businessuri, oameni şi tehnologie”, a precizat Constantinescu.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*