Stiri Brasov

„Testul” decopertării canalului Timiș pe strada Castanilor. Teoretic, apa ar trebui să fie curată

Foto: BZB.RO

De câteva zile, o bucată de câteva zeci de metri din canalul Timiș, pe strada Castanilor, a fost decopertată. Lucrările nu fac partea din proiectul Primăriei de reamenajare a zonei, ci sunt executate de anagjații Sistemului de Gospodărire a Apelor în vederea igienizării canalului. Va fi însă și un „test” pentru trecători, respectiv cum vor percepe efectiv ideea unei „oaze” de apă pe această stradă. „Cel mai probabil, porţiunea va rămâne descoperită, Primăria Braşov urmând a lua o decizie în ceea ce priveşte securizarea zonei. De asemenea, până la începerea proiectului de reamenajare a zonei se va putea vedea şi cum percep braşovenii acest proiect”, a precizat Mihai Uță pentru bzb.ro. Acesta a mai adăugat că râul nu ar mai trebui să fie poluat, având în vedere că în el nu se mai deversează ape industriale, iar singura problemă legată de poluare sunt gunoaiele care ajung pe cursul de apă, aruncate în zonele descoperite.

După ce a finalizat tema de proiectare și a obținut o serie de avize importante, cum ar fi cel de Mediu sau cel de la Circulație, Primăria Brașov a început demersurile pentru realizarea proiectării lucrărilor de descoperire a cursului de apă și transformarea malurilor într-o zonă de promenadă.

În conformitate cu studiul de fezabilitate efectuat de către o firmă de arhitectură din București, cheltuielile totale pentru aceste lucrări se ridică la suma de 2.439.281 de lei, cu TVA. Parcarea existentă va fi desfințată, astfel că ar urma să crească suprafața de zonă verde, urmând să fie amenajate alei și piste de biciclete. Copacii existenți nu vor fi afectați, doar unul dintre aceștia va fi mutat și vor fi plantați alți doi copaci.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

  1. Nu e rau, e un canal artificial.

  2. Este o zona inconjurata de multe institutii (spitale,tribunal, opera, universitate) in care este extrem de greu de a gasi un loc de parcare in timpul zilei. Primaria ar trebui sa gaseasca solutii de a crea locuri de parcare si asa insuficiente nu sa desfiinteze putinele locuri de parcare existente si sa cheltuie bani pe aiureli inutile.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*