Economic, Stiri Brasov

Pentru că societatea găsește greu personal, unii angajați RATBV se reorientează profesional spre meseria de șofer

Confruntată în urmă cu vreo doi – trei ani cu o lipsă acută de șoferi de autobuz și troleibuz, RATBV a folosit în timp cele mai variate metode pentru a atrage în firmă oameni pregătiți să facă acest tip de muncă. Anunțuri, publicitate, social-media, târguri ale locurilor de muncă etc., corelate cu îmbunătățiri semnificative ale condițiilor de salarizare și de muncă, toate acestea au făcut ca RATBV să poată să iasă din zona nerealizării curselor programate din cauza lipsei de șoferi.

Una dintre modalitățile mai puțin cunoscute brașovenilor prin care s-a încercat și s-a reușit atragerea de noi șoferi de mijloace de transport public de călători a constat în acordarea unor facilități de reorientare profesională propriilor angajați. Mai exact, orice salariat al RATBV a fost și este și acum ajutat financiar de firmă să urmeze cursurile școlii de șoferi pentru a obține permisul de conducere pentru categoria D, pentru ca apoi să lucreze pe unul dintre autobuzele sau troleibuzele societății.

Ioan Nergheș, de 48 de ani, este doar unul dintre exemplele de succes ale acestei modalități de reorientare profesională: „Lucrez de câțiva ani în RATBV, iar din vară am „urcat” pe autobuz. Înainte eram magazioner, așa că știam ce înseamnă această firmă și care sunt cerințele și pretențiile. Mie mi-a fost relativ ușor să fac această trecere, fiindcă aveam mai demult categoriile B, C și E la permisul de conducere. Și a contat și faptul că îi știam pe cei mai mulți dintre cei care mi-au devenit colegi de meserie. Am decis să trec la volan și am făcut alegerea corectă”.

Nergheș recunoaște că noua profesie implică mai multe responsabilități, față de călători, de alți șoferi, de starea mașinii, însă și satisfacțiile sunt mai mari. Inclusiv cea financiară, fiindcă acum, mai ales în lunile în care mai „adună” și ore suplimentare, veniturile i-au cunoscut o cu totul altă dimensiune. „Cea mai mare mulțumire o ai, însă, când vine călătorul și îți mulțumește că l-ai așteptat câteva secunde în stație, că l-ai ajutat să urce sau să coboare cu un cărucior greu ori că i-ai cedat trecerea prin intersecție. Iar faptul că autobuzele noi oferă condiții de muncă cu mult peste ceea ce era pe vremuri, face din această meserie la RATBV una atractivă”, a mai spus Ioan Nergheș.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

  1. Brasovean nemultumit

    Din lipsa de soferi profesionisti RATBV a ajuns sa angajeze orice amator deghizat in profesionist, iresponsabili, care merg cu autobuzulca si cand ar merge cu masina personala. Intr o singura saptamana au fost f aproape sa faca accident datorita faptului ca erau atenti la ce i spune unterlocutorul in casti. Aerul conditionat este la alegerea lor nu la necesitatea calatorilor. Oferiti salarii mai mari si vor veni la angajare si adevaratii profesionisti! Altfel va dati cu” stangu’n dreptu’ “!!!!!!!

  2. Militaru Daniela

    Bună ziua…..cei din cartierul Avantgarden solicita sa îmbunătățiți frecventa autobuzului 25 dimineața întrucât este la 7:25 apoi altul la 8:20 .. . Ceea ce înseamnă unul pe ora….și solicitam darea in utilizare a stației dintre Facultativa și Avantgarden menționez este alveola….va multumim

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*