Economic, Stiri Brasov

Cehii de la VGP au demarat proiectul parcului industrial de 50 de milioane de euro din zona Bartolomeu

Compania VGP Zone Brașov, controlată de cehii de la VGP, ar urma să investească 50 de milioane de euro într-un parc industrial și logistic în locul în care ungurii de la TriGranit anunțau, înainte de criză, că intenționează să construiască mall-ul Pollus Brașov. Cehii au primit, ieri, aprobarea pentru demararea Planului Urbanistic Zonal.

Parcul se va întinde pe o suprafață de 108.000 metri pătrați, pe care compania din Cehia, controlată de investitori belgieni, a cumpărat-o cu 5,5 milioane de euro.

VGP este o companie multinațională care deține și administrează parcuri logistice și industriale în Cehia, Germania Lituania, Estonia, Slovacia, Ungaria și România. În țara noastră a construit un astfel de parc industrial la Timișoara, pe un teren de 180.000 de mp, unde au fost ridicate spații de depozitare, de mică producție și administrative cu o suprafață de 70.000 de mp, și urmează să dezvote încă un astfel de parc la Sibiu.

Dezvoltatorul imobiliar maghiar TriGranit anunțase în 2007 că urma să inveastească la Brașov 160 de milioane de euro într-un mall care urma să aibă o suprafață închiriabilă de 63.000 de metri pătrați. Centrul comercial trebuia inaugurat în 2009, dar a fost regândit până în 2013, după care a fost abandonat.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*