Economic, Stiri Brasov

Serviciul de car sharing Perpetoo va intra pe piața Brașovului anul viitor. Brașovenii care își vor închiria mașinile ar putea câștiga între 1.000 și 4.000 de lei pe lună

Investiția în Perpetoo, un serviciu de car sharing de la persoană la persoană, lansat în primăvara acestui an, s-a ridicat la aproximativ 450.000 de euro, a declarat într-o conferință de presă Aurelian Marin, șeful agenției de turism Paradis Vacanțe de Vis și finanțatorul platformei.

El a estimat că, până la finele anului viitor, pe platformă vor fi listate circa 3.000 de mașini și la serviciile de închiriere vor apela aproximativ 25.000 de utilizatori. ​De asemenea, platforma se va extinde în afara României în 2020. „Aproximativ 50 de mașini sunt listate pe platformă. Fiecare șofer care își listează spre închiriere mașina pe Perpetoo.com trebuie să aibă o firmă sau un PFA. La nivel internațional, comisionul de închiriere se situează între 15% și 40%. Pe Perpetoo.com, comisionul este sub 20%. Spre exemplu, dacă mașina a fost închiriată cu 25 de euro, Perpetoo va reține proprietarului suma de 5 euro”, a spus Marin. Perpetoo.com este administrat prin Perpetoo Drive SRL, o societate controlată de Viorica Marin – 60% (soția lui Aurelian Marin) și Dragoș Bordea – 40%, un asociat al lui Aurelian Marin.

“Lansarea Perpetoo.com a necesitat investiții de aproximativ 450.000 de euro în platforma IT, comunicare și marketing. Practic, cea mai mare parte a investiției a avut loc. În continuare platforma va avea cheltuieli lunare pentru mentenanță, upgrade și dezvoltare, avem o echipă de programatori care îmbunătățesc permanent platforma în baza feedback-ului primit de la clienți”, a spus Marin. Serviciile Perpetoo.com sunt disponibile în București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara și se va extinde în cursul anului viitor în Brașov, Constanța, Sibiu și Oradea.

„Cu siguranță că orașele Brașov și Constanța vor intra pe platformă înainte de începutul vacanței de vară, cel mai probabil în luna mai. De asemenea, ne dorim să intrăm și pe altă piață din UE în 2020″, a afirmat Marin.

Întrebat care au fost motivele lansării acestui business, proprietarul agenției de turism Paradis Vacanțe de Vis a spus că datele statistice arată că mulți proprietari de mașini le utilizează foarte puțin, cea mai mare parte a timpului acestea stând în parcare. „Utilizată sau nu, mașina are niște costuri cu întreținerea, cu asigurarea, cu ITP-ul și altele. Practic, proprietarii dețin o valoare care, în cea mai mare parte a timpului, este neutilizată și astfel irosită. Dacă o vor închiria, mașina va genera bani pentru proprietari”, a explicat Marin.

Sistemul Perpetoo.com presupune ca proprietarii de mașini care vor dori să își pună la dispoziție vehiculul pentru închiriere să o poată face, dacă sunt respectate următoarele condiții: mașina să fie proprietate privată, cu cel mult 8+1 locuri, să fie fabricată începând cu anul 2010, să aibă revizia auto, RCA și ITP la zi, să aibă vignetă valabilă și să fie echipată corespunzător (roți de vară/iarnă, trusă medicală, triunghiuri reflectorizante, extinctor, vestă reflectorizantă, conforme cu normele în vigoare).

Potrivit lui Marin, utilizatorii care își vor pune la dispoziție mașina, ar putea câștiga lunar între 1.000 și 4.000 de lei, în funcție de modelul mașinii și de perioada de timp în care aceasta va fi închiriată, proprietarii autovehiculelor fiind aceia care vor stabili prețul de închiriere.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*