Media, Stiri Brasov

Evenimentul Zilei dispare în varianta tipărită după 27 de ani de la lansare. Își lansează, în schimb, o televiziune online

Cotidianul Evenimentul zilei, lansat acum 27 de ani, își va închide varianta tipărită de la 1 ianuarie 2020, a spus, miercuri, pentru HotNews.ro proprietarul publicației, Dan Andronic. „Eliminam partea neprofitabilă, printul nu mai merge”, a spus Andronic, arătând că publicația urmează să-și întărească prezența pe Internet, inclusiv printr-n proiect de televiziune online. Informația a fost publicată inițial de G4Media.ro.

Potrivit lui Dan Andronic, EvZ închide ediția tipărită în condițiile în care aceasta “scade cu 5-600 de exemplare la fiecare numărătoare. Când l-am luat, avea 35.000 de exemplare, era pe primul loc”. Potrivit ultimelor date BRAT, în al doilea trimestru din acest an Evenimentul Zilei vindea, în medie, 6.800 de exemplare în medie pe apariție, cu un tiraj brut de circa 11.500 exemplare pe apariție.

Între timp, a spus Dan Andronic pentru HotNews.ro, “s-a dublat prețul la hârtie peste noapte – toți ceilalți trebuia să acoperim pierderea” versiunii print.

El a spus că toți ziariștii vor lucra doar pe online și că EvZ negociază intrarea într-un grup, dar nu prin vânzare sau cumpărare, ci printr-o “alianță strategică”, în care “fiecare rămâne cu identitatea lui, dar va avea produse complementare, într-un holding”. Spunând că nu poate da detalii despre partener, Andronic a susținut că această alianță, ce ar urma să funcționeze în viitorul foarte apropiat, ar urma să fie al doilea cel mai mare grup românesc pe online, după Pro TV.

Potrivit lui Andronic, EvZ va lansa un proiect de televiziune online sub coordonarea lui Mirel Curea, EvZ TV, dar va “revitaliza” și versiunea EvZ Premium, cu “știri mai curate”.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*