Economic, Stiri Brasov

Monica Jiman, Pentalog: „A devenit mai greu să găsim talente decât clienți”

Organizaţiile trebuie să se adapteze la tendinţele pieţei muncii pentru a reuşi să recruteze angajaţi, dar mai ales pentru a-i menţine în companie, în condiţiile în care salariul nu mai este criteriu unic în decizia unui angajat de a rămâne sau nu într-o companie.

„Astăzi a devenit mult mai complicat să găsim talentul cu care să dezvoltăm proiectele pe care le avem decât să găsim clienţi. Este o realitate cu care noi ne confruntăm şi automat toate acţiunile pe care le avem trebuie să permită o gestiune mult mai performantă a realităţii cu care ne confruntăm. Noi trebuie să ţinem cont de aceste tendinţe, să nu ne ia prin surprindere şi să gestionăm lucrurile în consecinţă, să luăm deciziile astfel încât organizaţia să rămână în continuare performantă“, a declarat Monica Jiman, Chief Customer Success Officer Pentalog Europe & Asia în cadrul conferinţei „Performanţă prin transformare organizaţională continuă“, organizată de Direcţia resurse umane a Băncii Naţionale a României.

Companiilor din zona de IT le este dificil să angajeze şi să reţină oamenii pentru că un număr mare de oportunităţi de lucru pe această piaţă în România, spune Jiman. Salariul mediu net în IT era de peste 6.764 de lei (1.400 de euro) în luna octombrie 2019, angajaţii din domeniu fiind cel mai bine plătiţi din economie.

Pentalog România, subsidiara locală a grupului francez cu acelaşi nume, specializat în furnizarea de servicii de consultanţă şi dezvoltare software, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri netă de 137,5 milioane lei (29,5 milioane euro), în creştere cu 11% faţă de 2017, conform datelor de la Ministerul de Finanţe. În ceea ce priveşte numărul de angajaţi, Pentalog România a avut în medie 641 de salariaţi anul trecut, plus 26 faţă de 2017.

Principalul sediu al Pentalog din România este la Braşov, însă compania mai are birouri şi în Iaşi, Bucureşti şi Cluj, iar la nivel internaţional, compania mai are filiale în Hanoi (Vietnam), Orleans (Franţa), Boston (SUA), Frankfurt (Germania) şi Chişinău (Republica Moldova).

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

 1. Lol!

  Cineva ar trebui să-i spună “duamnei” că “talentul” ar fi mai ușor de găsit dacă n-ar mai urla la el ca un exemplar bovin de sex feminin.

  Cu stimă,
  1% talent, 99% răbdare 🙂

 2. Hmmm

  Mesajul doamnei Jiman ar putea fi explicat și prin lipsa de respect fata de angajații companiei manifestata de domnia sa.

  Cătă

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*