Economic, Stiri Brasov

Anghel Iordănescu vinde fostul Hotel Cioplea din Predeal cu 3,65 milioane de euro. El îl cumpărase pe vremea lui Văcăroiu „cu intervenții de sus”

Acționarii companiei Complex Hotelier Belvedere din Predeal se vor întruni pe 19 decembrie pentru a aproba încheierea unui contract de vânzare cumpărare a activelor imobiliare și a fondului de comerț al firmei, arată un convocator al companiei. De asemenea, acestora li se transmite că prețul de vânzare al activelor amintite va fi de minim 3,65 milioane de euro.

Compania este deținută de Anghel Iordănescu, celebrul antrenor care a condus naționala României la mondialul american din 1994.

Iordănescu, care deține împreună cu un asociat sirian complexul Belvedere din Predeal,  denumit inițial Cioplea, se pregătește să vândă hotelul companiei Voila AS, deținută de omul de afaceri libanez Adel Abi Khalil, care are mai multe business-uri în zona turistică de pe litoral, dar și în Predeal, el controlând Cabana Trei Brazi.

Compania Voila AS a administrat hotelul Belvedere în ultimii șase ani, plătind o chirie de 12.500 de euro lunar. De data aceasta, însă, se pare că chiriașul libanez a făcut o ofertă de cumpărare pentru hotelul amintit.

Construit în 1974, complexul a fost dat în folosință sub denumirea de Hotel Cioplea, fiind cunoscut pentru panorama pe care o oferă deasupra stațiunii Predeal. Ulterior, după Revoluție, a fost preluat de o firmă la care Iordănescu deține 35% din acțiuni, restul participației fiind în portofoliul unei companii înregistrate în Insulele Virgine Britanice.

Pentru a avea șanse să opereze hotelul, o companie trebuie să aibă o reputație bună, să fie bine cunoscută în domeniul hotelier și să ateste că are un capital de lucru de cel puțin 300.000 de euro, cash sau linie de credit.

Hotelul Belvedere, clasificat la 3 stele, are 135 de camere distribuite pe șapte etaje, plus parter, un restaurant cu 220 de locuri, o sală de conferințe multifuncțională cu 130 de locuri, alte astfel de spații cu o capacitate cuprinsă între 18 și 70 de locuri, precum și un centru SPA. Clădirea are o suprafață construită de 9.937 metri pătrați, cu un teren de 3.088 metri pătrați și o suprafață liberă de 4.670 metri pătrați.

Hotelul Belvedere, fostul Cioplea, a ajuns în proprietatea lui Iordănescu încă de pe vremea Guvernului Văcăroiu. Cei de la FPS îl pregătiseră însă pentru altcineva, motiv pentru care Iordănescu a ameninţat cu demisia de la echipa naţională. În cele din urmă, după intervenţii „foarte sus”, Iordănescu a izbutit să cumpere hotelul, la care s-a asociat cu un cetăţean sirian. Cei doi asociaţi au ridicat gradul de confort de la două la trei stele.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*