Imobiliare, Stiri Brasov

Americanul care voia să construiască 10.000 de apartamente pe platform Prefa își vinde și Palatul Universul din București. La Prefa a pierdut peste 40 de milioane de euro

Omul de afaceri american Jonathan Mann, care cumpărase în 2007 platforma industrială Prefa cu 50 de milioane de euro și anunța investiții de 500 de milioane de euro, a decis să vândă palatul care a găzduit tipografia și ziarul Universul din centrul Bucureștiului, la șapte ani după ce firma prin care îl deține a intrat în insolvență.

În 2007, noul proprietar al Universul achiziționa de la omul de afaceri Ioan Neculaie terenul fabricii Prefa Brașov pentru care a plătit circa 50 milioane euro. El avea programată aici construcția a 10.000 de apartamente și spații comerciale ce ar fi necesitat investiții de 500 milioane de euro. Istoria s-a repetat însă și în cazul acestei investiții. Proiectul a fost declarat insolvent, iar terenul a fost preluat de Piraeus Bank. În 2016, omul de afaceri brașovean Ionuț Angheluș a cumpărat cele 10 hectare de teren de la bancă cu doar 8 milioane de euro.

La puțin timp după ce cumpărase fabrica Prefa, el anunța că va dezvolta un ansamblu mixt, ce urma să grupeze locuințe, spații comerciale și de birouri pe un teren de 21 de hectare din Chitila. Proiectul-gigant trebuia să aibă o suprafață totală de circa un milion de metri pătrați și necesita o investiție de 1 miliard de euro. Mărețul proiect și-a găsit sfârșitul în 2012, când compania Universul Chitila Development, prin intermediul căreia urma să fie construit megaproiectul, a intrat în insolvență la propria solicitare.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Pingback: Americanul care a pierdut la Braşov 40 de milioane de euro îşi vinde acum şi afacerile din Bucureşti – Dublua

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*