Economic, Stiri Brasov

Sennheiser – inovația în industria audio, produsă la Brașov. Căști legendare, dar și serii noi, sunt produse la o fabrică din Ghimbav

Concernul german Sennheiser, specializat în producția de căști, microfoane si monitoare de studio a inaugurat anul acesta fabrica sa din Ghimbav, în urma unei investiții de circa cinci milioane de euro. 

Fabrica de la Ghimbav are 116 angajați. „Vom lua în calcul recrutarea unor noi colegi în cazul în care vom extinde activitatea fabricii în următorii ani”, ne-a declarat Violeta Balint, managerul general al fabricii de la Ghimbav. 

Fabrica din Ghimbav este deja responsabilă pentru producția unor modele clasice Sennheiser, precum legendarele căști pentru DJ HD 25, dar și pentru produse profesionale, inclusiv noua serie de microfoane fără fir XSW-D. Alături de fabricile existente, noua bază de producție din România este esențială în strategia companiei de a se consolida pe termen lung ca o afacere de familie independentă și va asigura flexibilitate pentru a acoperi cererea din piață. „Mulțumită înaltei calificări a echipei din Brașov, fabrica este deja responsabilă pentru producția unor modele clasice Sennheiser, precum legendarele căști pentru DJ HD 25, familia de căști HD 600 dedicate audiofililor și proaspătul lansat pe piață Momentum Wirelles. Aceasta din urmă este o cască premium cu funcții de noise cancellation și transparent hearing, care îi oferă utilizatorului posibilitatea de a auzi anumite sunete atunci când zgomotul de exterior este blocat – de exemplu, pot auzi anunțurile din aeroport fără a se expune la tot zgomondul de fundal”, mai spune managerul fabricii. „Introducerea unor noi proiecte ține de strategia globală de portofoliu a companiei și de capacitatea operațională a fabricii, de aceea în perioada următoare ne concentrăm pe consolidarea activității existente.” 

 

Brașov, ultima oprire pentru produsele Sennheiser în drumul spre piețele internaționale 

 

Înființarea fabricii de la Brașov face parte din strategia Sennheiser de a concentra și specializa activitatea din cele patru centre globale de producție. În sediul central Sennheiser din Germania sunt produse dispozitive high-end pentru consumatori și piața audio profesională, inclusiv microfoane wireless. Fabrica Sennheiser din Irlanda este specializată în traductoare acustice, în timp ce microfoanele wireless pentru piața americană sunt produse de fabrica Sennheiser din Statele Unite. Fabrica din Brașov se concentrează pe asamblarea manuală a produselor electronice profesionale și de consum. Produsele asamblate aici sunt vândute pe piețele internaționale, din Europa până în America. 

„Evaluăm constant resursele și calificările de care au nevoie colegii noștri pentru a continua să asambleze produse la calitatea excepțională pentru care suntem deja recunoscuți în familia Sennheiser. Cel puțin în următorii ani, fabrica va rămâne concentrată pe activitatea de asamblare manuală, în parte pentru că anumite procese manuale, precum lipirea firelor pentru construcția părții acustice a căștilor, asigură un grad de precizie pe care roboții nu îl pot egala”, mai spune Violeta Balint. 

 

Plan de dezvoltare profesională și salarii competitive 

Potrivit conducerii fabricii, angajații atrași au un nivel înalt de calificare și profesionalism, „de aceea pachetele de salarizare și beneficii pe care le oferim sunt competitive”. 

„Cel mai important criteriu pe care îl urmărim încă din procesul de recrutare este compatibilitatea candidaților cu valorile și cultura organizațională. Sennheiser este o afacere de familie, în care valorile și comportamentele prin care le traducem în viața de zi cu zi a companiei joacă un rol foarte important, de aceea prima experiență prin care trece orice nou angajat este legată de principiile culturii noastre organizaționale. Mai departe, avem un plan complex de formare a angajaților care urmărește dezvoltarea competențelor profesionale și a abilităților sociale. Ca urmare a acestui program, în acest moment, toți șefii de linie, cei care coordonează activitatea unităților de producție, au fost promovați intern”, explică sursa citată. 

Am dezvoltat o echipă echilibrată, formată din oameni care sunt atrași în primul rând de cultura noastră organizațională, axată pe recunoașterea meritelor angajaților și implicarea lor în deciziile cu impact asupra locului lor de muncă. Acestea, împreună cu un pachet salarial și de beneficii competitiv și un plan de formare eficient, au făcut ca nivelul de fluctuație a personalului din fabrică să fie foarte scăzut. Mai mult, angajații au devenit ambasadorii noștri, ne-au susținut implicându-se activ în promovarea oportunităților de angajare în fabrică și recrutarea unor persoane compatibile cu valorile și modul nostru de lucru”, mai explică Violeta Balint. 

Fondată în 1945, compania Sennheiser este unul dintre cei mai importanți producători mondiali de căști, difuzoare, microfoane și sisteme de transmisie wireless. Din 2013, compania este administrată de Daniel Sennheiser și Dr. Andreas Sennheiser, reprezentanții celei de-a treia generații a familiei care conduce compania. În 2018, grupul Sennheiser a înregistrat o cifră de afaceri totală de 710,7 milioane de euro

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*