Economic, Stiri Brasov

De la Brașov la București, cu avionul, în doar 50 de minute. Prețul unui zbor ar urma să fie de 50 de euro

În lipsa unei autostrăzi pe Valea Prahovei, soluţia premierului Orban pentru românii exasperaţi de trenurile aglomerate sau de cozile de pe DN1 este călătoria cu avionul. În ipoteza în care aeroportul din Ghimbav va fi terminat şi vor fi introduse curse pe o distanţă aşa scurtă, o călătorie Bucureşti – Braşov cu avionul va costa cel puţin 50 de euro.

Deşi Braşovul este la o distanţă mai mică de 200 de kilometri faţă de Bucureşti, călătoria din Capitală către acest oraş din Ardeal este un adevărat calvar, mai ales în weekend. Astfel, pe varianta rutieră durează chiar cinci ore, din cauza aglomeraţiei din zone precum Centura Ploieşti, Comarnic şi Buşteni.  Deşi durata călătoriei poate fi de 2,5 ore cu trenul, nici acesta nu este o alternativă tocmai plăcută, având în vedere aglomeraţia rezultată după introducerea gratuităţii pentru studenţi. În contextul unei vizite la Braşov, oraş din care spune că provine, premierul României a prezentat o altă variantă: cea cu avionul.

„Sunt convins că vom ajunge de la Bucureşti la Braşov mult mai repede cu avionul pe aeroportul realizat de Consiliul Judeţean, decât pe tronsonul de autostradă. Dar, ne propunem ca obiectiv să realizăm şi acest tronson de autostradă. Evident, nu putem să o facem într-o guvernare de tranziţie, care are o durată de maximum un an de zile şi acest obiectiv nu poate fi asumat decât pentru un mandat de patru ani”, a spus premierul Ludovic Orban.

Dorin Ivaşcu, preşedintele Asociaţiei Române a Opertorilor Privaţi din Aviaţie (AROPA), a spus, pentru Economica.net, că ar exista interes pentru operarea de curse Bucureşti – Braşov. Potrivit acestuia, pe noua rută ar putea opera Tarom, dar şi jucători privaţi cu avioane mai mici, de până la 10 locuri. Preşedintele AROPA, originar din Braşov, ne-a dat exemplul unui operator din Sibiu, care ar avea un astfel de avion.

Julius Selea, directorul general al companiei JBC Eden, care figurează în Registrul Operatorilor Aerieni Români şi care derulează operaţiuni pe Aeroportul din Sibiu, apreciază că operarea de curse Bucureşti – Braşov va fi rentabilă, având în vedere traficul din weekend de pe Valea Prahovei. Acesta spune că deţine un avion cu 9 locuri, ce ar putea fi introdus pe o astfel de rută. „La o frecvenţă de 1-2 zboruri pe zi, ar fi rentabil”, a explicat Julius Selea. Potrivit lui, în funcţie de frecvenţa zborurilor poate scădea preţul biletului. Selea estimează că pentru a fi competitiv transportul cu avionul, preţul unui bilet ar putea ajunge la 50 de euro, dar nu mai jos de atât. „Pentru un pasager, taxele de aeroport, fără aterizare, ajung la 25 – 30 de euro”, a exemplificat directorul general al JBC Eden. Acesta apreciază că avionul va fi preferat de cei care consideră că timpul costă bani şi pierd prea mult timp pe alternativele rutiere şi feroviare. El a dat exemplul unei călătorii de la Bucureşti la Sibiu, care cu avionul durează sub o oră, iar cu trenul peste cinci ore.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

  1. Carand 100 de persoane cu avionul se rezolva ambuteiajul de pe DN1? Sau smecherii cu avionul, puhoiul la coada pe sosea.

  2. “IA-O P’ASTA” – E VORBA DE 2 CURSE / ZI = 18 LOCURI TINAND CONT CA ESTE VORBA DE UN AVION DE 9 LOCURI (DIN CELE SPUSE) SERIOSSSSSS????????????? BA ASTIA IS BAT JOC

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*