Stiri Brasov

Premierul Orban anunță curățenie în instituțiile și companiile de stat, dar îi mai păsuiește pe prefecți. „Nu vom plăti salarii celor care au intrat pe ușa din dos”

Cu ocazia vizitei de la Brașov, premierul Ludovic Orban a anunțat că va continua procesul de curățenie în instituțiile publice, după ce s-a început cu restructurarea ministelor. „Nu vom plăti salarii celor care au intrat pe ușa din dos”, a susținut premierul.

Interviuri filmate

Acesta a subliniat faptul că pentru orice post într-o instituție publică sau companie de stat se vor organiza noi concursuri, transparent, cu criterii cunoscute de toți candidații. „Toate interviurile din cadrul probelor orale, vor fi filmate și postat public pe internet. Astfel, și un candidat care se consideră nedrpetățit poate demonstra contrariul. În cazul companiilor de stat, am oprit toate procedurile viciate declanșate de foștii miniștrii. Una dintre companii este CNAIR, unde fostul ministru al Transproturilor demarase o procedură de selecție a administratorilor și managerilor. Vom schimba Consiliul de Administrație, săptă viitoare, apoi managemenutl companiilor, iar în maximum două săptămâni, toți directorii de regionale. În cazul șefilor de secții, vom vedea dacă au un contract în urma unui concurs de angajare, însă nimeni pus pe bază de reocmandare politică nu va rămâne”, a precizat Ludovic Orban.

Acesta a mai adăugat că în cazul instuțiilor deconcentrate, se va face o testare profesională a tuturor șefilor, iar cei care nu au aptitudini manageriale și capacitate de realizare a obiectivelor, vor fi destituiți din funcții.

În cazul prefecților, pentru a nu afecta procesul electoral, analiza va începe după data de 24 noiembrie. „Unii au început să demisioneze, alții să intre în concedii medicale. Îi așteptăm la lucru să demisioneze”, a spus premierul.

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

  1. Este prea frumos sa fie adevarat acest articol!

  2. Oare de aceea nu s a mai inaugurat nici un km de autostrada în ultimii ani sau starea jalnica a drumurilor actuale?? Ca sunt oameni la cnair care i a pus mătușa, unchiu sau cutarescu și nu pentru ca și au dorit ei?!?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*