Imobiliare, Stiri Brasov

FOTO Casa Gheorghe Nica, scoasă la vânzare cu 1,05 milioane de euro

Casa Gheorghe Nica, de pe strada Sfântul Ioan din Brașov, este scoasă la vânzare de divizia imobiliară a casei de licitaţii Artmark. casa este prezentată ca o „prezență mediteraneană inedită în centrul istoric al Brașovului”, odată cu ea fiind cedat și proiectul de reconversie în pensiune/hotel demarat de actualii proprietari. Licitația va începe de la 1,05 milioane de euro, estimându-se că ar putea fi vândută cu 1,2 milioane de euro.

Gheorghe Nica a fost un negustor care a sprijinit activitatea unor intelectuali, precum George Bariţiu, Andrei Mureşanu sau Iacob Mureşanu. Pe placa  de pe clădirea de pe strada Sfântul Ioan, nr. 7, scrie : „Aici a trăit până la sfârşitul zilelor sale Gheorghe Nica, participant la revoluţia de la 1848, unul dintre fondatorii Casinei Române şi al liceului din Braşov, editorul primei pravile comerciale româneşti. În această casă au fost puse bazele Gazetei de Transilvania şi ale tipografiei din Braşov”.

Tot în această casă, în 1848 revoluţionarii moldoveni au redactat „Prinţipiile noastre pentru reformarea patriei”, în care sunt prevăzute desfiinţarea iobăgiei, împroprietărirea ţăranilor, unirea Moldovei cu Valahia.

 

Divizia imobiliară a casei de licitaţii Artmark a lansat noul Catalog Toamnă 2019 care cuprinde 22 de proprietăţi istorice şi 21 contemporane, majoritatea aflate în exclusivitate în portofoliul companiei.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*