Opinii, Stiri Brasov

32 de ani de speranțe în zadar

15 noiembrie 1987 este o zi cu o încărcătură imensă pentru Brașov. Este scânteia care a aprins speranțele românilor că vor scăpa definitiv de ceaușism, de „idealurile luptei comuniste” care ucidea pur și simplu românii în țara lor.

Au trecut 32 de ani de atunci. Nu s-a achimbat mare lucru. Avem același aparat de partid care conduce prin diversele sale falange o țară care mai degrabă e pregătită să se sfâșie, decât să se dezvolte.

Au trecut 32 de ani de speranțe deșarte și, trecând peste lovitura de stat din 1989, orchestrată de eșalonul doi din PCR, care acum se regăsește în primul rând sub steagul PSD, dar și în celelalte formațiuni politice, nu s-a schimbat nimic. Avem tot nepotism în toate eșaloanele de conducere, avem tot un aparat funcționăresc supradimensionat pentru care oamenii trebuie să plătească supraimpozite pe muncă, avem tot dispreț față de cetățeni (icon-ul acestei sintagme este fostul ministru de Finanțe, Teodorovici), avem același mod de gândire ceaușist, de genul „dacă nu ești cu noi, ești împotriva noastră”.

Pe 15 noiembrie 1987 o mână de oameni au vrut să lupte împotriva unui sistem putred și fără viitor. Oamenii au fost arestați, au fost schingiuți, au fost strămutați în alte zone ale țării. Sistemul s-a adaptat și are aceeași mentalitate coruptă care ne-a făcut să ieșim atunci în stradă. Doar că acum forma de protest este plecatul din țară către zone mai evoluate politic și mai dezvoltate economic. Ceaușescu nu mai există. În schimb există niște mici ceaușești și marionete ale răului în marea parte a politicienilor care rezistă la conducerea unei țări de care își bat joc constant, mimând schimbarea de paradigmă la fiecare alegeri.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*