Imobiliare, Stiri Brasov

Proiectul rezidențial propus de israelinii de la Plaza Centers în Șchei trebuie să își dovedească oportunitatea în vederea elaborării unui nou plan urbanistic zonal

Compania Adams Business Invest, controlată de firma israeliană Plaza Bas, va trebui să obțină un aviz de oportunitate din partea direcțiilor de specialitate ale Primăriei Brașov pentru a putea trece la ceilalți pași birocratici în vederea implementării proiectului imobiliar propus pe strada Colțul Putinarilor din Șchei.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, a precizat că proiectul este în stadiu incipient, dezvoltatorul primind doar un certificat de urbanism prin care i se impune efectuarea unui Plan Urbanistic Zonal, fără de care nu va putea demara nici o lucrare. „O primă etapă până la elaborarea PUZ este obținerea unui aviz de oportunitate, iar proiectul va fi analizat în Comisia de Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism din cadrul Primăriei. În acest sens, compania imobiliară trebuie să prezinte și un concept al proiectului rezidențial. Dacă acest aviz este obținut, dezvoltatorul va trebui să obțină o altă serie de avize necesare pentru PUZ, să organizeze o dezbatere publică pe tema reglementărilor urbanistice propuse, iar abia la final Planul Urbanistic va ajunge în dezbaterea Consiliului Local. De altfel, în vederea obținerii acestor avize, dezvoltatorul trebuie să facă dovada că are acces la rețele de utilități, dar și să prezinte modalitățile de asigurare a accesului spre și dinspre proprietăți”, a explicat reprezentantul Primăriei Brașov.

Compania Adams Business Invest face parte din grupul de firme controlat de dezvoltatorul imobiliar Plaza Centers, al miliardarului israelian Mordechay Zisser. Acesta avea în plan dezvoltarea a trei proiecte imobiliare în Braşov, toate acestea însumând investiţii de peste 200 de milioane de euro. Ansamblul propus pe Colțul Putinarilor este proiectat lângă Seasons Residence, un proiect construit parţial de o altă companie israeliană şi finalizat de banca finanţatoare – Piraeus Bank.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*