Imobiliare, Stiri Brasov

Terenul Fartec, pe care urma să se construiască Korona Mall, a ajuns la Carrefour după ce a trecut prin proprietatea unui ieșean

Terenul pe care urma să se construiască mall-ul Korona are un nou proprietar, susțin surse din piață. Astfel, acesta ar fi fost achiziționat de francezii de la Carrefour, după ce polonezii de la Echo Investment l-au vândut în urmă cu câțiva ani omului de afaceri ieșean Mihail Siminiceanu. Acesta voia să construiască un strip-mall, avansând un fond investițional de 25 de milioane de euro. Mai mult, acesta ne declarase anul trecut că are deja câțiva chiriași semnați.

Cei de la Carrefour semnaseră, inițial, un accord în vederea realizării unui hypermarket în zona Fartec cu polonezii de la Echo Investments.

Polonezii de la Echo Investment au preluat terenul de 4,5 hectare al fostei companii Fartec în 2007 pentru circa 24 de milioane de euro, revânzând terenul cu șapte milioane de euro către omul de afaceri ieșean.

În 2008, polonezii anunţau construcţia unui mall de 150 de milioane de euro pe terenul de patru hectare, însă planurile au tot fost amânate. În 2012 compania a mai cumpărat două loturi de teren, cu o suprafaţă combinată de 9.000 de mp, din apropierea fostei fabrici, după care au semnat cu retailerul Carrefour pentru ancora mallului Korona. În forma sa finală, mall-ul urma să aibă o suprafaţă închiriabilă de 36.000 de metri pătraţi, investiția ridicându-se la circa 50 milioane de euro. Din cei 54.000 de metri pătrați, polonezii au cedat în 2016 o suprafață de peste 4.000 de metri pătrați unui dezvoltator imobiliar.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*