Imobiliare, Stiri Brasov

O companie israeliană vrea să construiască un proiect rezidențial de peste 200 de milioane de euro în Șcheii Brașovului

Compania Adams Business Invest, controlată de firma israeliană Plaza Bas, a început demersurile pentru construirea unui ansamblu rezidențial în Șcheii Brașovului, pe strada Colțul Putinarilor. Compania face parte din grupul de firme care a controlat Plaza Centers.

Miliardarul israelian Mordechay Zisser, care avea în plan dezvoltarea a trei proiecte imobiliare în Braşov, toate acestea însumând investiţii de peste 200 de milioane de euro, a anunțat în urmă cu cinci ani că a decis să se retragă din România. Israelianul avea în plan să construiască, prin intermediul grupului Plaza – Bas, o clădire de birouri – Primavera Tower, şi două proiecte rezidenţiale – Primavera Valley View şi Primavera Pinetree Glade. Primul din acestea două, cel de pe Colțul Putinarilor, ar urma să fie situate lângă Seasons Residence, un proiect construit parţial de o altă companie israeliană şi finalizat de banca finanţatoare – Piraeus Bank.

Clădirea de birouri urma să fie construită pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi (lângă Braşov Business Park), cu o investiţie de 17,6 milioane de euro, din vânzarea acesteia israelianul aşteptându-se să obţină 22 de milioane de euro.
Proiectul Primavera Valley View urmează să se întindă pe o suprafaţă de 130.000 de metri pătraţi, să necesite investiţii de 155 de milioane de euro şi să fie vândut cu 236 de milioane de euro, iar Primavera Pinetree Glade urma să se întindă pe 35.000 de metri pătraţi, să necesite investiţii de 33,6 milioane de euro şi să fie vândut cu 41,8 milioane de euro.
Miliardarul israelian Mordechay Zisser a avut foarte mult de pierdut pe de urma expunerii pe piaţa românească. El a investit, în principal prin intermediul Plaza Centers, peste 300 milioane de euro în şapte terenuri localizate în Iaşi, Timişoara, Slatina, Hunedoara, Tîrgu Mureş, Constanţa şi Miercurea Ciuc, în 75% din Casa Radio din Bucureşti, în clădirea de birouri Palazzo Ducale şi hotelul Radisson Blu (fostul Hotel Bucureşti de pe Calea Victoriei). Treptat, România a ajuns să cântărească cel mai mult în portofoliul de active al Plaza Centers şi la fel de mult în balanţa de pierderi.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

  1. Mai taiem paduri, ne mai aglomeram pe drumul catre Poiana. Bravo.

  2. Profitul vine si pleaca dar padurile vor fi permanent reziliate, spatiu verde.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*