Stiri Brasov, Turism

Continental începe demersurile pentru construcția unui hotel în Centrul Civic

Compania Continental Hotels SA a început demersurile în vederea construcției unui hotel la Brașov, pe un teren din Centrul Civic, aflat în vecinătatea clădirii Fiscului. Terenul, în suprafață de 1.500 mp, a fost deținut de către fostul consilier local brașovean Sorin Epure, iar proprietarul lanțului hotelier s-a declarat interesat de achiziția acestuia.

Anul trecut, Epure căuta fie să vândă terenul, în schimbul sumei de 1,5 milioane de euro, fie să atragă un investitor care să construiască un hotel de patru stele cu o capacitate de 150 de camere și 40 de locuri de parcare. Investiția totală în acest business era evaluată de Epure la 8,5 milioane de euro.

Acum, după ce a parafat înțelegerea cu brașoveanul, Continental a obținut și un certificat de urbanism necesar pentru autorizarea construcției noului hotel. Anul trecut, compania hotelieră a avut o cifră de afaceri de 125.800.000 de lei și un profit de 5.567.000 milioane de lei cu un număr mediu de 834 de angajați. Acționar majoritar al companiei este societatea Conti Hotels Investments, în spatele căreia este de fapt un offshore din Cipru, Crossbrook Limited, care deține 60% din acțiuni, și un fond de investiții din Spania, care deține restul acțiunilor.

Continental operează mai multe hoteluri în țară, respectiv în București, Sibiu, Arad, Târgu Mureș, Oradea, Drobeta Turnu Severin și Suceava.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*