Stiri Brasov

Poliția a dechis o anchetă penală pentru „zădărnicia combaterii bolilor”, în cazul focarului de Hepatită A de la Brașov

Inspectoratul de Poliție Județean Brașov s-a sesizat și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infractiunii de „zădărnicia combaterii bolilor”, în cazul cazurilor de îmbolnăvire cu Hepatită A a unor elevi de la Școala Gimnazială 12.

În conformitate cu precăzirăile reprezentanților IPJ Brașov faptă prevăzută și pedepsită de art 352 Cod Penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie propusă soluția legală prin unitatea de parchet competentă.

Denisa Secuiu, directorul Direcției de Sănătate Publică, a declarat despre focarul de Hepatita A apărut în zona Școlii nr. 12 că „nu este vorba despre un focar de școală, ci de unul de comunitate”. Potrivit acesteia, toate cazurile identificate au aceeași adresă – strada Carierei nr. 151. Potrivit acesteia, ancheta epidemiologică este în derulare. Primul caz identificat în comunitate a fost în 6 octombrie, iar perioada de incubație este și de 50 de zile, motiv pentru care în perioada următoare numărul copiilor bolnavi ar putea să crească.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*