Social, Stiri Brasov

Părinți ai elevilor din Școala nr. 12 au semnalat de câteva săptămâni existența focarului de Hepatita A. Autoritățile nu au reacționat decât după ce informațiile au ajuns la presă

Direcția de Sănăătate Publică a anunțat, în această seară, existența unui focar de Hepatita A (HAV) aflat în evoluție în municipiul Brașov, pe str. Carierei.

Potrivit notei informative a DSP Brașov, primele cazuri au apărut în Brașov în 6 octombrie, iar până la această dată au fost înregistrate 15 cazuri de HVA, la copii cu vârsta cuprinsă între 4 și 15 ani.

Astfel, opt cazuri au fost internate în Spitalul de Boli Infecțioase Brașov. Biletele de externare pentru șapte dintre acestea s-au transmis, către Compartimentul Supraveghere Epidemiologică și Control Boli Transmisibile (CSCTB), până în dată de 6 noiembrie. Diagnosticul la externare, pentru toate cazurile, a fost HAV. De menționat este că șase cazuri au fost confirmate în urma testelor de laborator, iar în două cazuri diagnosticu a fost infirmat.

DSP Brașov a specificat că, potrivit anchetelor epidemiologice întocmite de medicii de familie, există o legătura recunoscută între aceste cazuri, având aceeași adresă de domiciliu declarată.

De precizat este că cinci dintre acești copii frecventează Școala gimanzială nr. 12, doi sunt elevii Școlii gimnaziale nr. 14, iar unul dintre minori este preșcolar.

Totuși, părinții elevilor din școala nr. 12 au semnalat existența acestui focar de câteva săptămâni, timp în care autoritățile nici măcar nu au dezinfectat școala. Unul dintre părinți a luat decizia de a semnala acest caz și celor de la Protecția Consumatorului care au decis să facă o vizită în școală, în contextul în care în sălile de curs se vor organiza secții de votare pentru alegerile prezidențiale.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*