Stiri Brasov

Până în 20 noiembrie, se vor închide șantierele de pe DN 73. Lucrările au un stadiu de realizare de 85%

Lucrările de modernizare a DN 73 pe tronsonul dintre Râșnov și Bran au avnsat în ultima vreme, astfel că șantierele vor fi închise până când iarna își va intra în drepturi. Directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, Horia Stancu, a precizat că până la sfârșitul săptămânii viitoare ar urma să se finalizeze lucrările în toate cele patru puncte de lucru existente, în prezent stadiul de finalizare al acestora fiind de 85%. „După ce se vor închide aceste lucrări, constructorul ar mai urma să demareze lucrări de asfaltare pe alte două tronsoane, iar acestea se vor finaliza în jurul datei de 20 noiembrie, când practic se vor ridica restricțiile de pe partea carosabilă pe întreg tronsonul dintre Râșnov și Bran, care a fost în șantier în acest an. De altfel, mai sunt o serie de lucrări la rigole, însă acestea nu afectează traficul rutier”, a precizat Horia Stancu. Odată cu închiderea șantierelor se va circula fără semafoare pe DN 73, dar din primăvară vor fi redeschise șantiere pe alte segmente de drum, unde este necesară pe lângă asfaltare și refacerea fundației.

După ce proiectul de reabilitare a DN 73, Brașov – Pitești, s-a derulat cu mari sincope, iar în luna mai a acestui an fostul ministrul Transporturilor Răzvan Cuc era hotărât să rezilieze contractul cu constructorul spaniol Azvi, văzând că nu mai este de glumă, acesta a început să se miște mai bine. De atunci, și DRDP Brașov a început o monitorizare mai atentă a lucrărilor derulate și împreună cu reprezentanții constructorului au optimizat graficele de lucru, astfel încât proiectul să poată evolua mai bine.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. DN 11 pe sectorul Brașov- Chichiș concurează cu șanse reale de reusita la câștigarea titlului de “Alt drum al rușinii “. Daca in Covasna au reusit sa reabiliteze aproape tot segmentul dintre Chichis si Târgu Secuiesc, in Brasov s-au făcut doar cârpeli care vor ceda până la primăvară. Există vreun proiect de reparare pentru aceasta șosea?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*