Social, Stiri Brasov

FOTO De luni, alte două etaje ale Județeanului vor fi redeschise, după finalizarea lucrărilor de modernizare. Ce mutări se vor face în ceea ce privește secțiile

La aproape două luni de la deschiderea ultimelor două etaje ale Spitalului Județean, astăzi, au fost predate de constructor încă două etaje, respectiv etajele III și II. Acestea ar urma să devină funcționale de săptămâna viitoare, când o parte dintre secțiile din Corpul A ar urma să fie mutate în spațiile renovate, ținând că ar urma să intre într-un proces de igienizare cealaltă aripă a spitalului.

Fiecare salon a făst refăcut în totalitate, având acum câte 5 paturi, grupuri sanitare și dușuri proprii. De altfel, acestea au mobilier nou, urmând să fie dotate și cu televizioare, fiecare salon având propriul termostat pentru reglarea temperaturii. „Am făcut în așa fel încât să achiziționăm mobilier nou și echipamente noi, odată cu aceste lucrări de modernizare a clădirii”, a subliniat președintele CJ Brașov, Adrian Veștea. Până luni, ar urma să ajungă și noptierele și încăo serie de paturi, urmând să fie făcută o dezinfecție generală înainte de a fi mutați pacienții.

Cum vor fi mutate secțiile

Managerul spitalului, dr. Călin Cobelschi, a precizat că la etajul II ar urma să funcționeze Secția Chirurgie II, iar la etajul II să fie mutată secția de Ortopedie.

Astfel, vor rămâne libere etajele V, IV și III din corpul A, unde ar urma să înceapă lucrări de igienizare, care, deocamdată, sunt blocate de o contestație în ceea ce privește validarea constructorului. La etajul IV, în locul Ortopediei va fi mutată Secţia de Neurochirurgie, iar după terminarea etajului I spaţiul va fi alocat Secţiei de Chirurgie I.

Managerul SCJU Braşov mai spune că „în colaborare cu firma care va fi desemnată câştigătoare a lucrărilor de igienizare, vrem să începem cu parterul și etajul I, simultan cu etajele V şi IV, din următorul motiv: vrem ca la parter să amenajăm spaţiul pentru Secția de Chirurgie Plastică si Reconstructivă, care include baia de arşi şi alte elemente specifice acestei specialităţi medicale, astfel încât la finalizarea lucrărilor s-o mutăm direct în această locație”.

Un ambulatoriu nou în Staționarul Tractorul

Totodată, la demisolul Staționarului Tractorul au început lucrările pentru amenajarea viitorului Ambulatoiu ce va deservi specialitățile care vor fi relocate la Tractorul: Interne, Cardiologie, Nefrologie, Urologie, Oftalmologie, ORL, Chirurgie Oro-Maxilo-Facială.

În acelaşi timp, la demisolul Staționarului Astra sunt în desfăşurare lucrările de reamenajare a spațiului ce va deveni Ambulatoriu pentru Oncologie, Hematologie, Interne, Reumatologie, Recuperare și Spitalizare de zi. În proiect este cuprinsă și extinderea Bazei de tratament.

„În momentul de faţă am amenajat cabinetele de chirurgie, ortopedie și chirurgie plastică, pe care a trebuit să le mutăm de la Staționarul Central pentru a pregăti spaţiul necesar Angiografului Biplan. Amenajările interioare specifice pentru acest aparat vor fi făcute de câștigătorul licitației și anume General Electric, care trebuie ca până la sfârşitul acestei luni să și monteze aparatul”, a mai explicat dr. Călin Cobelschi.

„Mă bucur că se lucrează şi la staţionarele Astra şi Tractorul, astfel încât în toate spaţiile care aparţin de Spitalul Judeţean să existe condiţii optime pentru desfăşurarea unui act medical de calitate. Odată cu încheierea modernizării Spitalului Judeţean, construirii noii Unităţi de Primiri Urgenţe şi dotării cu echipamente medicale a Ambulatoriului şi a UPU, am convingerea că cea mai importantă unitate sanitară a judeţului Braşov se va ridica la nivelul cerinţelor şi existenţelor existente la nivel european în domeniul sănătăţii”, a spus preşedintele CJ Adrian-Ioan Veştea. Conform contractului, lucrările din Corpul B ar urma să fie finalizate în august 2020, dar în conformitat cu estimările constructorului, se vor definitiva încă din luna februarie.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*