Economic, Stiri Brasov

Statul vrea să redevină furnizor de gaz și curent și ia în calcul înființarea unei companii cu capital de 100 de milioane de euro

Acționarii Romgaz (SNG) au fost convocați, pe 11 decembrie, pentru aprobarea înființării unei companii, în asociere cu Societatea de Administrare a Participaţiilor din Energie (SAPE), care va avea ca obiect principal de activitate furnizarea de gaze naturale și energie electrică, potrivit convocatorului AGA transmis Bursei de Valori București.

„Aprobarea constituirii unei societăți pe acțiuni, care va avea ca obiect principal de activitate furnizarea de gaze naturale și energie electrică, în asociere cu Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie S.A. (S.A.P.E. S.A.) și a Actului Constitutiv al acestei Societăți”, se precizează în convocator. Nu este pentru prima data când Romgaz, cel mai mare producător de gaze din ţară  (producător şi de energie electrică) anunţă acest lucru. Într-o şedinţă AGA din ianuarie 2019, acţionarii companiei de stat apobau, „de principiu”, acelaşi lucru. Intenţia era la acea vreme, potrivit unor surse din piaţă, ca Romgaz să aibă 60% din acţiunile noii companii iar SAPE 40%. Noul furnizor ar fi urmat să aibă un capital de 100 de milioane de euro.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*