Economic, Stiri Brasov

Licitația pentru studiul de fezabilitate a autostrăzii Făgăraș – Sibiu va fi lansată până la finele anului

Studiul de fezabilitate pentru autostrada Sibiu – Făgăraș trebuie revizuit. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) transmite că studiul se va face din fonduri europene, iar licitația pentru elaborarea acestuia se va lansa pânî la finele anului.

Fondurile nerambursabile vor fi alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient, Obiectiv Specific 2.1 – Apel de proiecte pentru Dezvoltarea Infrastructurii Rutiere – sprijin pregătire proiecte de investiții, Operațiunea – Creșterea mobilității pe rețeaua rutieră TEN-T globală.

Valoarea totală a proiectului este de 19,9 milioane de lei, din care 85% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională – 14, 3 milioane de lei, 15% contribuția națională – 2,5 milioane de lei, restul de 3,1 milioane de lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

Autostrada Sibiu – Făgăraș, în lungime de 72 km, este unul dintre cele două tronsoane ale șoselei de mare viteză care va lega Sibiu de Brașov. Pentru tronsonul Făgăraș – Brașov (48 km), nu a fost lansată licitația pentru revizuirea Studiului de Fezabilitate.

Într-un document transmis Parlamentului în luna iunie 2019, ministrul Răzvan Cuc estima că lucrările de execuție ale ambelor tronsoane din autostrada Sibiu-Făgăraș-Brașov vor fi încheiate până în trimestrul IV din 2023.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*