Stiri Brasov, Timp liber

A început instalarea de wi-fi gratuit pe străzile Brașovului. Investiția se apropie de 90.000 de lei

Primăria Brașov a fost printre primele care au aplicat pentru accesarea unor bani europeni nerambursabili prin programul WiFi4EU“, lansat de Comisia Europeană, pentru achiziția și instalarea unor echipamente de acces la internet, în mai multe zone ale orașului. În total, edilii brașoveni au solicitat 15.000 de euro pentru a instala astfel de hotspoturi, atât în zona centrală, cât și în parcuri și alte zone de agrement, iar în urma unei licitații derulate în luna august, a fost semnat un contract în vederea instalării acestor echipamente cu firma RCS-RDS. Valoarea totală a achiziției este de 88.784 lei, inclusiv TVA, din care 18.314 de lei este cuantumul serviciilor de internet pentru următorii trei ani.

După cum a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, este vorba de instalarea a 15 astfel de echipamente, majoritatea urmând să devină funcționale până la final de an. „Doar în cazul echipamentului din Piațeta Sf. Ioan lucrările ar urma să se finalizeze în luna ianuarie, deoarece presupune și execuția unor lucrări pentru realizarea rețelelor de alimentare”, a explicat Toarcea.

Obiectivul „WiFi4EU“ este de a oferi cetățenilor și vizitatorilor Brașovului acces la internet de înaltă calitate în spațiile publice. aAtfel de hotspoturi ar urma să fie instalate în Piața Sfatului, Piața Sf. Ioan, pe aleea de Sub Tâmpa, inclusiv în clădirea telecabinei, în Parcul Central, Parcul Tractorul, parcul din Centrul Civic, în Piața Unirii, Modarom (Republicii), la stațiile de telecabină din Poiana Brașov.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*