Economic, Stiri Brasov

Selgros, amenzi de peste 100.000 de lei pentru lipsa echipamentelor de congelare corectă a peștelui. Peste 20 de tone de produse din pește au fost retrase

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) a amendat Selgros cu 105.000 lei din cauza ca lantul de magazine nu avea echipamentele necesare pentru congelarea corecta a pestelui. In plus – si din cauza ca parte din produse erau recongelate – inspectorii au retras de la comercializare 20 de tone de peste si produse din peste.
ANPC transmite ca  a descoperit ca Selgros nu respecta o serie de reguli si vinde produse neconforme.

Printre problemele constatate s-a numarat faptul ca baby caracatita si unele cantitati de fructe de mare erau incarcate cu gheata (din cauza dezghetarii si recongelarii), iar unele produse piscicole nu erau insotite de date cu privire la temperatura la care erau depozitate.

In plus, Selgros desfasura “activitati de congelare peste proaspat fara a indeplini cerintele prevazute de Regulamentul 853/2004, respectiv existenta in dotare a echipamentelor de congelare cu putere suficienta pentru ca produsele sa fie aduse repede la – 18 grade Celsius”, a transmis ANPC la solicitarea Ziare.com.

Si, tot potrivit ANPC, Selgros nu dispunea de instalatii frigorifice care sa asigure depozitarea produselor la o temperatura de -18 grade Celsius.

„Actiunea (de control – n.red.) nu s-a desfasurat doar in Bucuresti, ci si in Constanta, in Brasov si in alte judete. Ulterior, am discutat cu cei de la Selgros, care au transmis ca si-au comandat abatisoare. Acestea sunt niste echipamente care sa asigure congelarea produselor in conditii optime”, a spus Horia Constantinescu, seful ANPC.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*