Economic, Stiri Brasov

Autoliv a investit 20 de milioane de euro într-o nouă fabrică în Rovinari

Producătorul de sisteme de siguranţă auto Autoliv România, subsidiara locală a grupului suedez Autoliv cu vânzări globale de peste 10 miliarde de dolari şi 72.000 de angajaţi la nivel global, a inaugurat luna trecută o nouă fabrică pe piaţă locală, la Rovinari, judeţul Gorj, unde va produce închizători pentru centurile de siguranţă auto, o investiţie greenfield de peste 20 mil. euro, potrivit reprezentanţilor Primăriei Rovinari.

Până în prezent, în cadrul fabricii de închizători pentru centurile de siguranţă auto de la Rovinari au fost angajaţi aproximativ 400 de oameni, urmând ca numărul acestora să crească la 1.250 de persoane până la finalul anului viitor.

Autoliv mai deţine pe piaţa locală fabrici în Braşov, Lugoj, Sfântu Gheorghe, Reşiţa şi Oneşti, judeţul Băcău, cea din urmă fiind deschisă de suedezi în primul trimestru din 2017. Pe lângă unităţile de producţie a componentelor auto, compania mai deţine la nivel local centre de inginerie şi dezvoltare în Braşov, Iaşi şi Timişoara, dar şi un centru european de competenţe IT şi numeroase funcţii suport pentru subsidiarele Autoliv din România şi din Europa.

În septembrie 2018, Autoliv a anunţat for­marea unei noi divizii la Braşov, RBE (România Bra­şov Electronics), axată pe dezvoltarea siste­melor electronice de siguranţă din zona de Passive Safety. Schimbarea a avut loc după desprinderea oficială a entităţii Veoneer, reprezentată de fostele divizii Autoliv din Timişoara şi Iaşi.

Grupul auto suedez Autoliv a deschis prima fabrică din România, care produce centuri de siguranţă şi sisteme pentru airbaguri, în anul 1997 la Braşov, aceasta fiind urmată în anul 2007 de o nouă investiţie de 30 mil. euro în a doua unitate, în Lugoj. Suedezii şi-au dezvoltat businessul de pe plan local prin achiziţionarea, în 2012, de la produ­cătorul de pantaloni LRO, controlat de omul de afaceri Keresztes Zoltán, a unui teren de 37.000 mp în Sfântu Gheorghe. Valoarea investi­ţiei în fabrica de la Sfântu Gheorghe s-a ridicat la 15 mil. euro. La începutul anului 2017, compania a des­chis o fabrică de volane în Oneşti, judeţul Bacău.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*