Stiri Brasov, Timp liber

Complexul Favorit din Poiană, renovat, după ce i se stabilise un impozit majorat de 300%, din cauza stării de degradare a clădirii

Complextul Favorit din Poiana Brașov a fost una dintre cele 13 clădiri pentru care Consiliul Local Brașov a decis în luna august majorarea cu 300% a impozitului, din cauza stării de degradare. Ca urmare a acestei decizii, proprietarul, firma Prescon Piatra Mare, a renovat clădirea, astfel încât în ședința de vineri a Consiliului Local va fi revocată hotărârea prin care se impusese impozitul majorat, mai ales că firma a depus și o plângere împotriva acestei decizii. „Reprezentanții Direcției Fiscale Brașov și ai Poliției Locale Brașov s-au deplasat la fața locului și au constatat că într-adevăr lucrarile au fost efectuate, motiv pentru care se impune revocarea hotărârii în cauză”, se precizează în proiectul de hotărâre.

Primul lot de imobile pentru care s-a decis majorarea impozitelor locale începând de anul viitor era compus din 13 clădiri, inclusiv locuințe, dar și hoteluri și restaurante. Lista a fost deschisă de fostul Spital Dermato, de pe strada Gheorghe Dima pentru care prorpietarii vor fi obligați să plătească un impozit majorat cu 300%. Aceeași majorare de impozit urma să se aplice și pentru corpul vechi al Hotelului Aro, dar și pentru Complexul Favorit din Poiană, însă și în cazul Aro s-au început demersurile de renovare. Totuși, proprietarii Hotelului Ciucaș din Poiană nu au demonstrat că încep demersurile de rneovare, astfel că rămân pe lista neagră. Nici restaurantul din vârful Tâmpei, Panoramic, nu a fost sărit din schemă și impozitul va fi majorat tot cu 300%, ținând cont că în clădire nu mai funcționează nimic de ani buni, iar aceasta a fost lăsată cam de izbeliște.

Cel mai mare impozit, respectiv care va fi majorat cu 500%, este pentru o casă de pe strada Crișan nr. 15, iar proprietarul imobilului de pe strada Horia nr. 10 ar urma să plătească și el un bir majorat cu 400%.

Conform datelor Direcției Fiscale Brașov, în anii 2017 – 2018, au fost trimise aproximativ 300 de somații celor care au case neîngrijite în vederea reabilitării lor.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*