Economic, Stiri Brasov

Bilka a ajuns la vânzări de peste 500 de milioane de lei anul acesta. Firma a investit în 13 ani peste 50 de milioane de euro în producție

Producătorul de învelitori meta­lice Bilka Steel din Braşov, deţinut de omul de afaceri Horaţiu Ţepeş, a depăşit, în pri­me­le nouă luni din 2019, valoarea cifrei de afaceri din întreg anul trecut. Astfel, vânzările în perioa­da ianuarie-septembrie 2019 au sărit de 500 de milioane de lei, plus 31% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018.

Anul trecut, businessul Bilka a fost de 501 milioane de lei (108 milioane de euro). Estimările companiei pentru 2019 arată că avansul de 30% din primele trei trimestre se va menţine la nivelul întregului an, ceea ce va duce cifra de afaceri de 650 de milioane de lei (circa 140 milioane de euro).

„Anul 2019 a fost unul foarte bun, dar în acelaşi timp şi intens. Dacă în anii trecuţi creşterile de 30-40% erau mai uşor de atins, acum, cu cât creşte cifra de afaceri mai mult, cu atât sunt mai greu de menţinut aceste procente“, spune Horaţiu Ţepeş, fondatorul Bilka Steel. Compania a ajuns anul trecut la 500 de angajaţi în procesul de producţie şi personal TESA.

„Anul acesta ne-a ajutat faptul că am înregistrat cereri considerabile în toată perioada anului. Perioada de sezonalitate se extinde de la an la an. Dacă în anii trecuţi în lunile de primăvară foloseam capacitatea de producţie la 50%, anul acesta am avut un grad de ocupare şi de 80%“, spune Horaţiu Ţepeş.

Exporturile Bilka Steel au crescut în acelaşi ritm cu businessul, cu peste 30% faţă de primele nouă luni din 2018, şi au reprezentat 11 milioane de euro (51 mil. lei). Produsele Bilka Steel merg peste graniţe în Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova, Ger­ma­nia, Polonia, Slovacia, Olanda, Austria, Irlanda şi Ucraina.

 

Investiţii de 50 milioane de euro în producţie

Pe termen mai lung, Bilka Steel are în derulare o investiţie pentru dezvoltare, cu termen de finalizare în 2020, după ce în ur­mă cu doi ani compania a achiziţionat plat­forma industrială Hidromecanica 2 Braşov, din vecinătatea halelor deja deţi­nute de companie, pentru a se extinde.

„Am ajuns la 50 de milioane de euro investiţii totale în cei 13 ani de activitate. În prezent, avem în desfăşurare planul de in­vestiţii pentru dezvoltarea diviziei de pro­du­se cu destinaţie industrial. Acesta s-a ma­jorat la 25 de milioane de euro şi avem termen de finalizare 2021, în urma căruia vom inaugura fabrica de panouri termo­izolante şi alte profile cu utilizare în construcţiile industriale.“

Platforma intrată în proprietatea Bilka are 9,5 hectare, în urma tranzacţiei suprafaţa deţinută de companie la Braşov ajungând la 14 hectare. Din suprafaţa cumpărată, 20% va deservi divizia de rezidenţial a Bilka, pentru depozitarea materiei prime, iar restul suprafeţei va fi amenajată pentru divizia de industrial, respectiv hale de producţie, de depozitare şi platforma logistică necesară.

Pe lângă acest proiect investiţional de dimensiuni mai mari, Bilka a investit în 2019 cinci milioane de euro pentru achiziţia de noi utilaje de producţie, creşterea spaţiului de producţie şi depozitare, dar şi creşterea parcului auto.

„Pentru următorii ani, provocarea cea mai mare, pe lângă cifre, va fi să creştem standardul de calitate, să stimulăm cererea pentru produsele premium“, spune Horaţiu Ţepeş.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*