Media, Stiri Brasov

CNA a respins cererea de prelungire a licenței Realitatea TV. Postul ar putea fi înlocuit, însă, cu Realitatea Plus, post operat de același proprietar

Cererea Realitatea Media, companie pentru care a fost cerută declanșarea procedurii falimentului, de prelungire a licenței sale a fost respinsă, marți, de către CNA. Doar patru membri au votat în favoarea prelungirii, în timp ce cinci au votat împotrivă, iar unul s-a abținut. Licența actuală expiră pe 30 octombrie, iar neprelungirea ei înseamnă, practic, închiderea postului, mâine fiind ultima zi de emisie. Dar tot marți este așteptată la CNA o dezbatere pentru schimbarea structurii serviciului Realitatea Plus, post operat tot de Cozmin Gușă, proprietarul Realitatea TV, prin societatea Geopol International.
Posturile TV funcționează în baza unor licențe cu durată de nouă ani. Actuala licență Realitatea a fost prelungită, ultima oară, în octombrie 2010. Între timp, postul a intrat în isollvență, iar anul acesta a fost cerută declanșarea procedurii falimentului, lucru care, conform Realitatea, nu a fost tranșat încă.
Discuțiile de la CNA s-au concentrat pe situația falimentului Realitatea, care nu a fost declarat încă oficial, ci este așteptată o decizie în lunile următoare. Mai mulți dintre membri au spus că forul trebuie să respecte interesul public, care ar cere existența unui astfel de post TV, precum și să aprobe o prelungire a licenței cu 9 ani, urmînd ca, în cazul falimentului, aceasta să fie retrasă conform legii prin lipsa de activitate a postului. Alți membri au insistat, însă, că reglementările în vigoare îi obligă să țină cont de “ștampiluțe”, având în vedere lipsurile dosarului Realitatea pentru prelungirea licenței, notează hotnews.ro.
Cazul are loc la o zi după ce Cozmin Gușă a intrat în PSD, dar în afara unor glume și aluzii ale membrilor CNA acest aspect a fost, în general, ignorat în timpul discuțiilor.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*