Stiri Brasov, Timp liber

Brașovenii pot lua parte la un dublu eveniment în lumea jazz-ului și blues-ului românesc, în cadrul Brașov Jazz & Blues Festival

Asociația Culturală FANZIN organizează în fiecare an Brașov Jazz & Blues Festival în orașul de la poalele Tâmpei, evenimentul ajungând la a VII-a ediție. Acesta va avea loc în perioada 31 octombrie – 3 noiembrie la Teatrul „Sică Alexandrescu”, pe parcursul celor 4 zile de festival urcând pe scenă numeroși artiști din România, Marea Britanie, SUA și Italia. Festivalul aduce în Brașov tot ce e proaspăt și valoros în jazz-ul și blues-ul contemporan.

Ideea festivalului a apărut pe fondul unui gol resimțit de aceștia în viața cultural-muzicală a orașului.

„Brașovul este un oraș cu tradiție în organizarea de festivaluri de jazz, aceasta fiind întreruptă în 2009. Asociația Fanzin a dorit totuși să continue să ofere publicului spectacole de jazz de calitate, actuale, care să le satisfacă nevoile și să se ridice la nivelul așteptărilor lor. După teatru, stand-up și film, ne-am spus că ar trebui să completăm paleta și cu un festival de muzică. Astfel am ales jazz-ul și blues-ul. Prima ediție a fost una pilot și a avut loc în anul 2013. Atunci au fost doar două seri de muzică, însă ne-a plăcut atât de mult atmosfera evenimentului încât am decis să continuăm să îl organizăm. Uite că am ajuns la ediția a VII-a”, a spus Mihaela Anuțoiu.

Publicul este foarte divers, însă sunt mai mulți ascultători de blues decât de jazz.

„De anul trecut am hotărât să mai adăugăm încă o zi festivalului pentru a ne bucura de două seri de jazz și de două de blues, tocmai fiindcă ne-am dat seama că publicul este mai degrabă atras de blues decât de jazz. În acest an, un bilet întreg costă 45 de lei pe seară. Ne-am dorit să punem un preț cât mai mic pentru ca lumea să vină și să se bucure de muzică. Studenții au o reducere de 75% și îi așteptăm cu mare drag. Ei chiar nu au nicio scuză!”

Un dublu eveniment în lumea jazz-ului și blues-ului românesc va avea loc în orașul de la poalele Tâmpei.

„Anul acesta festivalul începe cu o seară dedicată jazz-ului și blues-ului românesc, fiind un dublu eveniment pentru noi. Doi artiști foarte îndrăgiți, Berti Berbera și Nicu Patoi, își vor lansa în premieră cel mai recent album numit „Blue Drops”. Mai apoi, 3 dintre cei mai buni chitariști ai României, Nicu Patoi, Cezar Popescu și Florin Giuglea se vor reuni pe scenă în proiectul ce poartă sugestiv denumirea de Equilateral. În total vor fi undeva la 11 muzicieni care vor cânta împreună.”

Articolul poate fi citit în întregime pe Zile și Nopți Brașov.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*