Economic, Stiri Brasov

O companie de outsourcing își extinde echipa de la Brașov cu încă 20 – 30 de persoane până la finele anului

Compania locală de outsourcing Optima, parte din Grupul Next Capital, a inaugurat al doilea sediu din Iaşi, cu management separat faţă de structura deja existentă, şi vrea să continue extinderea echipei din Braşov, unde va angaja 20-30 de persoane până la finele anului.

Compania are 400 de angajaţi la nivel naţional şi a înregistrat în primele nouă luni ale anului o creştere cu 10% a afacerilor, la 17 milioane lei.

„Recent am semnat un contract foarte important pentru noi, cu unul dintre liderii de telecomunicaţii de pe piaţa locală şi am inaugurat cel de-al doilea birou din Iaşi, care devine astfel un nou motor de creştere în Iaşi,dar şi pentru întreaga companie. În cele două sedii din Iaşi activăm cu peste 200 de oameni,  40 dintre aceştia fiind angajaţi în această vară. De asemenea, continuăm extinderea locală şi la Braşov, unde plănuim ca până la finalul anul să mai creăm 20-30 de locuri de muncă. Dezvoltarea companiei vine pe fondul creşterii proiectelor existente, dar şi pe adăugarea de clienţi noi”, a declarat Daniel Mereuţă, director Optima.

Pe lângă dezvoltarea resurselor umane, compania a implementat şi primul Bot, pe nume Adam, care  a preluat task-uri din zona proceselor de “back-office”.

„Adoptarea primului coleg robot în cadrul echipei Optima este doar unul dintre paşii făcuţi de companie într-un proces mai amplu de automatizare a activităţilor. Creat cu tehnologia Uipath, Adam deja lucrează zilnic alături de colegii noştri, primeşte e-mail-uri, prelucrează date, accesează diverse sisteme. A fost foarte uşor integrat de către colegi, chiar ne amuzam zilele trecute când un coleg mai nou se plângea că nu-i răspunde Adam la un anume e-mail. Adam a învaţat rapid şi va prelua curând noi task-uri, deja am început să lucrăm la automatizarea unor procese din zona de financiar şi resurse umane, vrem să-l ţinem cât mai ocupat” , explică Daniel Mereuţă.

Optima estimează menţinere ritmului de creştere în acest an şi afaceri totală de circa 25 milioane lei.

Compania  a fost înfiinţată în 2010 şi are sediul central în Bucureşti, plus birouri în Iaşi si Brasov. Optima face parte din Grupul Next Capital cu afaceri în factoring, cumpărare şi recuperare de creanţe, cu o valoare anuală a finanţărilor de peste 50 de milioane de euro.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*