Social, Stiri Brasov

Șapte noi cazuri de rujeaolă la Brașov în ultima săptămână

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat că, în perioada 14-18 octombrie, au fost raportate încă 60 de cazuri nou-confirmate de rujeolă.  Acestea au fost semnate în şapte judeţe: Suceava – 37, Braşov – şapte, Neamţ – cinci, Caraş-Severin – patru, Mehedinţi şi Timiş – câte trei, Mureş – un caz.

Ca urmare, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până în 18 octombrie este 18.486, din care 64 de decese.

Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații. Astfel, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Ar trebui introdusa vaccinarea obligatorie ptr ca sigur focarul originar e o persoana nevaccinata,iar refuzul de a vaccina propriul copil denota inconsstienta si ignoranta.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*