Stiri Brasov

Suspiciune de pestă porcină la Brașov în cazul a doi mistreți găsiți morți

Prefectul Marian Rasaliu a precizat că la nivelul județului Brașov există o suspiciune de pestă porcină africană, după ce într-o pădure de lângă comuna Homorod au fost găsiți doi mistreți cu simptomatologie similară. „Mistreții prezintă suspiciuni de pestă procină africană, rezultatele vor veni în această după-amiază. Aveau spume la gură și stare febrilă”, a precizat prefectul.

Acesta a adăugat că, în regim de urgență, au fost prelevate probe de DSVSA și au fost trimise la laborator. „Astăzi, la ora 12.00 am convocat o întâlnire cu primarii din zona Rupea, cei de la DSVSA, polițiștii, jandarmii pentru luarea unor măsuri de urgență pentru a limita și ține acest focar în pădure și boala să nu pătrundă în localități. Până primim confirmarea de la laborator, noi luăm măsuri pentru a preîntâmpina eventualele incidente”, a explicat prefectul.

 

 

 

 

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*