Stiri Brasov

Restricții până în 22 decembrie pe N. Titulescu. De marți, timp de două săptămâni, un tronson va fi închis în totalitate circulației

Reprezentanții Primăriei împreună cu cei ai Companiei Apa, ai Poliției și companiei care derulează lucrările de modernizare a conductelor au stabilit un nou grafic de lucru în ceea ce privește lucrările de pe strada N. Titulescu.

Primarul George Scripcaru a precizat că este vorba de lucrări de anvergură, care implică utilizarea unor utilaje de mari dimensiuni, astfel încât se va lucra pe segmente fiind stabilite și rute ocolitoare. Totuși, sfatul autorităților este ca șoferii care doar tranzitează zona, să ocolească strada Titulescu pentru a fi evitate blocajele în trafic.

De marți, un tronson va fi blocat complet

Doru Șopterean, manager proiecte cu finanțare europeană în cadrul Companiei Apa, a precizat că până la final de an, când este programată finalizarea proiectului, se va lucra pe 5 tronsoane. Începând de marți, se va lucra pe tronsonul dintre intersecțiile cu străzile Dorobanților și N.D. Cocea. Lucrările se vor desfășura pe parcursul a două săptămâni, iar traficul va fi închis în totalitate pe acest segment din N. Titulescu. „Conducta asigură alimentarea cu apă a zonei de Nord a orașului, care este într-o continuă dezvoltare din punct de vedere imobiliar. Ne pregătim din timp pentru a asigura necesarul cu apă a acestei zone. Totodată, schimbăm și conductele mai mici de distribuție de pe zona în care înlocuim magistrala. Lucrarea face parte din proiectul care a început de anul trecut, pe Avram Iancu, iar, la final, conducta ar urma să se intesecteze cu o altă magistrală de pe Calea București preia apa din rezervoarele de pe Dealul Melcilor”, a explicat Doru Șopterean.

Sens dublu de circulație pe N.D. Cocea

Ținând cont că tronsonul de stradă va fi închis, va exista o deviere din N. Titulescu pe Dorobanților, strada Română și N.D. Cocea, cu revenire în Titulescu, strada N.D. Cocea urmând să aibă dublu sens de circulație.

Primarul a precizat că va exista o semnalizare rutieră corespunzătoare, iar lucrările se vor derula și sâmbăta și duminica, până seara târziu, astfel încât lucrarea să fie finalizată până la venirea iernii.

După cele două săptămâni, din 3 noiembrie, se va continua pe tronsonul dintre N.D. Cocea și strada Dimineații (sediul Poliției), urmând să fie deschisă ciruclația doar pe sensul Calea București – Patria. Damian Ionuț, șeful Serviciului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Brașov, a subliniat faptul că în zona, la orele de vârf, vor exista polițiști care vor dirija traficul, iar în zonă va fi permis, pe cât posibil, doar accesul riveranilor, ceilalți șoferi care sunt doar în tranzit urmând să fie direcționați doar pe Calea București, pe sensul de mers spre cartierul Astra. Proiectul de pe această stradă ar urma să fie finalizat în data de 22 decembrie.

Care sunt perioadele de restricție și tronsoanele afectate de lucrări:

3 – 10 noiembrie – între străzile N.D. Cocea – Dimineții

10 – 25 noiembrie – între străzile Diminieții – Roșiorilor

26 noiembrie – 14 decembrie – pe tronsonul Roșiorilor – Petru Rareș, cu închidere totală a traficului în perioada 6 – 8 decembrie pentru lucrarea de cuplare de la intersecția cu strada Serii

15 – 22 decembrie – ultimul tronson, de la intersecția cu Petru Rareș până la intrarea în Spitalul Astra

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*