Stiri Brasov

Ministrul Fondurilor Europene lasă cu limbă de moarte „urmașului” directivele de accesare a 70 de milioane de euro nerambursabili pentru Aeroportul Ghimbav

La final de mandat, ministrul Fondurilor Europene, brașoveanca Roxana Mînzatu, a făcut un bilanț al demersurilor pe care le-a făcut, în cele 4 luni cât a deținut această funcție, pentru accesarea unei finanțări nerambursabile în vederea susținerii proiectului aeroportului de la Ghimbav. Aceasta a spus că va rămâne deschisă pentru o colaborare cu viitorul ministru, astfel încât proiectul să fie dus la bun sfârșit.

Mînzatu a subliniat faptul că acordul de finanțare va trebui semnat până cel târziu în decembrie 2020, iar facturile aferente decontate până cel târziu la finalul lui 2023. „În luna spetembrie, am nceput discuțiile pentru început la nivel informal cu Comisia Europepană, în vederea obținerii acorudului acesteia că este o investiție eligibilă pentru a fi finanțată prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). Acordul final s-a dat în data de 9 octombrie, iar Comisia Europeană a agreat începerea pregătirii aplicației de finanțare cu sprijinul Băncii Europene de Investiții și Jaspers, de care beneficiază toți cei care accesează bani nerambursabili prin acest program. Pe 11 octombrie, Ministerul Fondurilor Europene a transmis scrisoara oficială BEI și Jaspers în vederea pregătirii aplicației pentru solicitarea finanțării, iar această scrisoare conține și o fișă a proiectului, legat de dimensiunea sa, dar și ce vor face experții Jaspsers și BEI”, a explicat Roxana Mînzatu.

Aceasta a mai subliniat că suma maixmă ce poate fi accesată din bani europeni pentru obiectivul de la Ghimbav este de 70 de milioane de euro. Cu acești bani vor putea fi decontate o parte din lucrările deja efectuate, dar și cele care au fost contractate și se vor derula.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*