Social, Stiri Brasov

De luna viitoare, alte două etaje ale Județeanului vor ieși din șantier și se va face o nouă reorganizare a secțiilor medicale

După ce în luna august s-a încheiat reabilitarea etajelor V și IV ale Spitaluui Clinic Județean de Urgență Brașov, de luna viitoare, alte două etaje ar urma să fie redate circuitului medical. După cum a precizat președintele CJ Brașov, Adrian Veștea, împreună cu echipa managerială a spitalului, a convenit ca redeschiderea saloanelor modernizate să se facă după ce vor sosi și dotările necesare. „Spitalul a achiziționat 150 de paturi noi, iar acestea ar urma să fie livrate la sfârșitul lunii, astfel că secțiile vor fi relocate pe etajele modernizate după ce vor ajunge și paturile, pentru ca să existe cele mai bune condiții pentru pacienți”, a precizat Adrian Veștea.

Contractul de lucrări a fost atribuit încă din noiembrie 2015 firmei Romliant Construct SRL din Baia Mare, pentru suma de 24.372.679,46 lei, dar lucrările au început abia în vara lui 2017. În februarie 2019, Compania Națională de Investiții a preluat derularea investiției după mai bine de doi ani de negocieri cu Consiliul Judeţean Braşov, care a început aceste lucrări cu fonduri proprii, din cauza unor lucrări neprevăzute, proiectul a întârziat, însă în conformitate cu ultimele estimări, până în februarie, ar urma să se încheie lucrările și la celelalte niveluri ale clădirii.

Conducerea unității medicale și-a propus să desfășoare lucrări de igienizare și în corpul A (aripa scurtă), astfel încât de anul viitor cel mai important spital public al Brașovului să asigure condiții optime pentru pacienți și medici deopotrivă. Investiția în acest sens este estimată la suma de 4,9 milioane de lei, cu tot cu TVA, fiind în curs de adjudecare contractul de lucrări. Pentru ca igienizările din corpul A să se poată desfășura în paralel cu reabilitarea și modernizarea corpului B, conducerea spitalului a gândit un plan de relocare a secțiilor clinice existente acum în corpul A, pe etajele finalizate din corpul B, plan care se va desfăşura în mai multe etape.

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*