Economic, Stiri Brasov

Liderul pieței carburanților a ieftin prețurile cu până la 11 bani pe litru, în această lună. La ce benzinării din Brașov este cel mai bine să alimentezi

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a ieftinit carburanții, cu până la 11 bani pe litru, în ultima lună. Potrivit aplicației Monitorul Prețurilor, administrată de Consiliul Concurențe, litrul de motorină se vinde astăzi în stațiile companiei din municipiul Brașov cu 5,73 lei/litru, însă cel mai ieftin carburant de acest tip este la Benzinăria de pe strada Hărmanului, 5,69 lei/litru. Cea mai scumpă motorină este în stațiile OMV și Mol de pe Calea Feldioarei, 5,84 lei/litru. Motorina superioară se vinde însă cu prețuri între 5,99 lei/litru și 6,21 lei/litru, cea mai ieftină fiind tot la Socar.

În ceea ce privelte benzina, în stațiile Petrom din municipiu, litrul se vinde astăzi cu 5,53 lei, însă ceva mai ieftin se vinde în stațiile Luk Oile, 5,52. Cea mai scumpă benzină este tot în cele două benzinării de pe Calea Feldioarei, 5,64 lei/litru. Benzina Premium este însă mai ieftină în cazul unei stații a Petrom, respectiv cea de pe strada Temeliei, unde conform Monitorului Prețurilor litru se vinde cu numai 5,33 lei. În celelalte stații din municipiu ale Petrom litrul este însă 6.01 lei și ajunge la 6.29 lei în benzinăriile OMV și Mol.

De la începul acestei luni, Petrom a redus, în total, prețul benzinei cu 10 bani pe litru, iar pe cel al motorinei cu 11 bani pe litru. Ieftinirile sunt cauzate de scăderea cotațiilor internaționale ale produselor petroliere. Astfel, în luna octombrie, acestea și au inversat trendul de creștere pe care l-au avut în septembrie.

La nivel european, potrivit datelor Oil Bulletin, serviciul de monitorizare al prețurilor al Comisiei Europene, România are al treilea cel mai mic preț al carburanților, după Bulgaria și Polonia. La motorină situația este ceva mai proastă: România are abia al optulea cel mai mic preț din UE. Taxele reprezintă, la noi, 53% din prețul unui litru de benzină și 49% dintr-un litru de motorină

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*