Social, Stiri Brasov

Căncescu și-a recuperat averea sechestrată în dosarul frecvențelor. Tribunalul Brașov a dispus, ieri, achitarea fostului șef al CJ, dar decizia poate fi atacată

Fostul președinte al Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, a câștigat, pe fond, procesul intentat de procurorii DNA într-un dosar de evaziune fiscală, trimis la instanță în martie 2017. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare. De asemenea, inculpaților li s-a ridicat sechestrul asigurator pe avere.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Braşov au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Aristotel Adrian Căncescu, la data faptei administrator în fapt al SC Canaris SRL, cu privire la săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, a lui Antoniu Viorel Căncescu, fratele primului şi administrator al SC Canaris SRL, pentru evaziune fiscală în formă continuată, şi a lui Bogdan Aurelian Rusu, la data faptei administrator al SC Canet Radio SRL – pentru complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.

În acelaşi dosar, au fost deferite justiţiei şi entităţile juridice SC Canaris SRL, cu privire la săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, şi SC Canet Radio SRL – pentru complicitate la evaziune fiscală în formă continuată, informează DNA.

Conform rechizitoriului întocmit de anchetatori, Aristotel Căncescu ar fi vândut reţeaua unui post de radio pe care-l deţinea către o societate de profil (SBS Broadcasting – n. red.), prin încheierea, la data de 2.03.2007, a unui contract de vânzare-cumpărare, preţul fiind de 5 milioane euro, iar structura afacerii ar fi fost stabilită de Căncescu astfel încât să nu plătească taxe şi impozite către stat pentru efectuarea acestei tranzacţii.

Concret, spun procurorii, transferul celor 33 de licenţe audiovizuale nu s-ar fi făcut direct de la societăţile deţinătoare, printre care şi SC Canaris SRL, către cumpărătorul final, ci prin interpunerea SC Canet Radio SRL, înfiinţată anume în acest scop de inculpatul Aristotel Căncescu.

„Astfel, societatea nou creată a cumpărat licenţele respective la un preţ subevaluat, de 100 euro/licenţă, iar ulterior cumpărătorul final a achiziţionat toate părţile sociale ale firmei respective cu 5 milioane euro (valoarea reală a licenţelor), deşi aceasta din urmă, la momentul respectiv, nu deţinea în patrimoniu alte bunuri sau active. Prin acest mecanism, inculpaţii au cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 18.027.513 lei reprezentând: 5.674.792 lei debit principal (TVA în valoare de 2.986.045 lei şi impozit pe profit în valoare de 2.514.564 lei pentru SC Canaris SRL plus TVA în valoare de 94.556 lei şi impozit pe profit în valoare de 79.626 lei pentru o altă societate) şi 12.352.721 lei accesorii, majorări de întârziere şi penalităţi”, se arată în comunicatul DNA.

ANAF – DGRFP Braşov a precizat că se constituie parte civilă faţă de SC Canaris SRL cu suma totală de 19.418.549 lei şi faţă de o altă societate cu suma totală de 1.150.336 lei.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*