Stiri Brasov

Avizul de mediu pentru hobanatul dintre Gară și Tractorul, în dezbatere publică

Proiectul de amenajare a unui pasaj hobanat care să descongestioneze traficul în zona Tractorul a ajuns la una dintre cele mai importante etape, respectiv de acordare a avizului de mediu pentru Planul Urbanistic Zonal elaborat special pentru această investiție. Astfel, publicul interesat poate consulta prima variantă a planului la sediul Agenției pentru Protecția Mediului, în următoarele 15 zile. De altfel, cie care au diverse observații și sugestii cu privire la acest PUZ, care vizează întregul perimetru dintre B-dul Gării și str. Zaharia Stancu, le pot transmite în scris și depune la sediul Agenției de Mediu din strada Politehnicii nr. 3.

Conform proiectului preliminar, pasajul va avea o lungmie totală de 761 de metri, iar 533 de metri vor fi deschiderile, respectiv partea suspendată, diferența fiind lungimea rampelor de acces. În total, pasajul va avea 14 deschideri între piloni la care se adaugă zona hobanată, respectiv peste linii, unde deschiderea va fi de 160 de metri. Înălțimea pilonului principal, care va susține cablurile în zona hobanată va fi de 47,12 metri. Pasajul va avea 4 benzi, câte 2 pe sens și piste pentru bicicliști. Aaccesul pe pasaj, în direcția Tractorul, se va face doar dinspre sensul giratoriu Hărmanului-Vlahuță-Gării, pe două benzi. Cei care merg pe directia Hărmanului – Vlahuță spre gară, în zona rampelor de acces ale pasajului, vor intra într-un pasaj subteran, circulația desfășurându-se pe două benzi. Ieșirea de pe pasajul hobanat se va face în ambele direcții de mers (atât spre gară, cât și spre sensul giratoriu, Hărmanului-Vlahuță-Gării). Coborârea pietonilor și a bicicliștilor de pe pasaj spre b-dul Gării, se va face tot într-un pasaj subteran, care va subtraversa rampele de acces ale pasajului hobanat.

După obținerea avizului de mediu, proeictul preliminar pentru noul pasaj va fi prezentat, spre aprobare, Consiliului Local.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*