Stiri Brasov

230.000 de lei pentru actualizarea proiectului de amenajare a unei noi străzi care să lege Bartolomeul de Drumul Poienii

Inițiat din 2008, proiectul de amenajare a unei noi străzi care să lege zona Bartolomeu direct de drumul spre Poiană ar urma să fie reactualizat. Astfel, edilii brașoveni au lansat o licitație în vederea actualizării studiului de fezabilitate pentru această stradă de legătură între strada Cărămidăriei și Drumul Poienii. Costul estimat este de 230.882 de lei, cu tot cu TVA, iar studiul de fezabilitate va cuprinde și o expertiză tehnică, un studiu geotehnic, unul de trafic, precum și o analiză cost-beneficiu a acestui proiect. De altfel, firma de proiectare care va obține contractul va trebui să efectueze și documentația necesară în vederea exproprierii (daca este cazul), dar și să obțină avizele și acordurile de principiu solicitatie prin certifictaul de urbanism. Licitația are ca termen de finalizare data de 28 octombrie, iar experiența similară în conturarea unor astfel de proiecte va fi punctată suplimentar în vederea desemnării câștigătorului.

De altfel, de anul trecut, edilii brașoveni au început demersurile birocratice în vederea modernizării străzii Cucului, care ar putea deveni o alternativă la DN 73 (urmând să interconecteze zona Carierei cu comuna Cristian), care ar urma să se interconecteze cu noua stradă spre Poiană. Încă din 2008, reprezentanții Primăriei Brașov au intenționat reamenajarea străzii Cărămidăriei, astfel încât aceasta să se continue pe drumul forestier existent și să ajungă în DN 1E (drumul de Poiană). În vederea realizării proiectului, reprezentanții Primăriei au obținut un certificat de urbanism pentru reamenajarea străzii Cărămidăriei pe o porțiune de 6 km până la intersecția cu șoseaua care pornește din Livada Poștei spre Poiana Brașov. De asemenea, cu ani în urmă, ediliilua în calcul chiar și amenajarea unei instalații de telegondolă spre stațiune, cu plecare fie din zona Bartolomeu (Stadionul Municipal), fie din zona Gării, însă prima variantă era mai ieftină. Proiectul a fost lăsat deocamdată în stand-by ținând cont că valoarea investiției era estimată la aproximativ 8 milioane de euro.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*